NEAPINED

Η Renault τερματίζει τις κοινές συμφωνίες αγοράς με Nissan και Mitsubishi

Η Renault ανακοίνωσε την Τρίτη την απόφασή της να διακόψει τις κοινές συμφωνίες αγοράς με τους συνεταίρους της στη συμμαχία, Nissan και Mitsubishi.

Η απόφαση είναι στρατηγική, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο ευέλικτης και αποφασιστικής δομικής πλαισίωσης. Η συμμαχία δεν επηρεάζεται σε επίπεδο παραγωγής μοντέλων και συνεχίζει.

Συγκεκριμένα, αυτή η εξέλιξη θεωρείται μια κίνηση για καλύτερη προσαρμογή στις αγορές αυτοκινήτου που γίνονται ολοένα και πιο τοπικές λόγω των διαφορών στη νομοθεσία, ιδίως σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση και η συνδεσιμότητα, εξήγησε η Renault.

Κατά συνέπεια, ο οργανισμός προμηθειών της συμμαχίας θα μετατραπεί σε ανεξάρτητες μονάδες, υιοθετώντας μια προσέγγιση που επικεντρώνεται στο εκάστοτε πρότζεκτ.

Μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις, η Renault και η Nissan κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους όρους αναδιάρθρωσης της συμμαχίας τους τον Ιούλιο.

Οι συζητήσεις καθυστέρησαν πολλούς μήνες περισσότερο από το αναμενόμενο, με τη Nissan να εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας σε μελλοντικές συνεργασίες.

Η συμφωνία του Ιουλίου επέτρεψε σε και τις δύο εταιρείες να στρέψουν την προσοχή τους προς την αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που παρουσιάζει το γρήγορα μεταβαλλόμενο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Nissan αντιμετωπίζει μια όλο και πιο δυσοίωνη προοπτική για τους ξένους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αυτοκινητιστική αγορά του κόσμου.

Η Renault επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας ξεχωριστής επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων με την ονομασία Ampere.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωσε για διάλυση της συμμαχίας αλλά όλα δείχνουν πως προς τα εκεί οδεύει το πράγμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!