NEA

Έρχεται μητρώο για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Το υπουργείο μεταφορών και υποδομών και δικτύων σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία ένα νέο Μητρώο για Εισαγόμενα Μεταχειρισμένα Οχήματα, το οποίο θα συνδέεται με την πρώτη ταξινόμηση αυτών των οχημάτων στη χώρα.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τονίζει τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, ειδικά σε μια εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία είναι στο προσκήνιο.

Η κυρία Αλεξοπούλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων της Έκθεσης Autotec στο Metropolitan Expo, επισήμανε ότι το νέο μητρώο θα διευκολύνει την καταγραφή ψηφιακά όλων των στοιχείων λειτουργίας των οχημάτων.

Αυτή η πληροφορία θα είναι προσβάσιμη και θα συνδέεται με τα αρχικά δεδομένα ταξινόμησης των οχημάτων, δημιουργώντας έναν ενημερωμένο και ακριβή κατάλογο των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Η κυρία Αλεξοπούλου υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να καταγράφονται και να παρακολουθούνται τα οχήματα από τη στιγμή της πρώτης τους ταξινόμησης, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την αξιοπιστία των πληροφοριών.

Επιπλέον, αναμένεται ότι το ψηφιακό μητρώο θα είναι έτοιμο να παραληφθεί στις αρχές του 2024, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα στον τομέα των μεταφορών.

Με την εφαρμογή αυτού του νέου μητρώου, το υπουργείο αναμένει να βελτιώσει τη διαχείριση και τον έλεγχο των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τους καταναλωτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πληροφορίες για τα οχήματα που σκοπεύουν να αγοράσουν.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!