NEAPINED

Πως η Alfa Romeo θα σώσει τον V6 κόντρα στο Euro 7

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της να διατηρήσει το βενζινοκινητήρα V6 2,9 λίτρων ακόμη και μετά το Euro 7 που θα ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο του 2025.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Jean-Philippe Imparato, σε πρόσφατη συνομιλία του, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας να ενσωματώσει τον twin-turbo κινητήρα σε επερχόμενα πρότζεκτ, αν και δεν παρείχε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις εφαρμογές.

Όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές του κινητήρα που προέρχεται από τη Ferrari, δήλωσε: «Η απάντηση είναι ναι, γιατί περιμένω το αποτέλεσμα των προτάσεων Euro 7 φέτος. Θα ήθελα οτιδήποτε που είναι συμμορφωμένο με το νέο κανονισμό να είναι και ενδιαφέρον οδηγικά».

Με την εισαγωγή του Euro 7, αρκετοί κατασκευαστές αποφάσισαν να αποσύρουν μοντέλα και κινητήρες λόγω του υψηλού κόστους που συνεπάγεται η συμμόρφωση.

Λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών, κατασκευαστές όπως η Volkswagen έχουν υπονοήσει τη διακοπή μοντέλων όπως το Polo ή την κατάργηση του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων για το Golf.

Πέρα από τους ρύπους, η Ford επίσης διέκοψε την παραγωγή του Fiesta λόγω των στενών περιθωρίων κέρδους στην ισορροπία ανάμεσα σε απόδοση και μέγεθος.

Ενώ μερικοί κατασκευαστές τροποποιούν την εξέλιξη των προϊόντων τους για να συμμορφωθούν με τα νέα πρότυπα, άλλοι, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, και ο διευθυντής της Renault, Luca de Meo, έχουν εκφράσει ανησυχίες για το αυξανόμενο κόστος και το βίαιο εξηλεκτρισμό.

Επιπλέον, οκτώ χώρες της ΕΕ έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν ήδη οι κατασκευαστές για την εκπλήρωση των επερχόμενων προτύπων εκπομπών, τα οποία περιλαμβάνουν από το 2035 τον αποκλεισμό των νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ΕΕ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!