NEA

Τι θα κάνει η Βρετανία με την ηλεκτροκίνηση

Μέχρι το 2035 οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να κατασκευάζουν οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

H Βρετανία ανακοίνωσε  ότι τηρεί ένα προηγούμενο χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων που καίνε ορυκτά καύσιμα έως το 2035, περιορίζοντας τον αντίκτυπο της πενταετούς καθυστέρησης της περασμένης εβδομάδας σε μια απαίτηση για τα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ να διαθέτουν υβριδικούς κινητήρες.

Η ανακοίνωση σημαίνει ότι η αλλαγή πολιτικής της περασμένης εβδομάδας δεν θα προκαλέσει τόση αναστάτωση στον κλάδο όπως φοβόντουσαν ορισμένοι κατασκευαστές όταν ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Rishi Sunak.

Μόνο το 20 % των οχημάτων που παράγονται μεταξύ 2030 και 2035 θα μπορούν να καίνε βενζίνη ή ντίζελ, επομένως η κίνηση της Sunak να άρει την απαίτηση να είναι υβριδικά θα επηρεάσει πλέον μόνο ένα μικρό μέρος του στόλου.

«Η εντολή μας παρέχει βεβαιότητα στους κατασκευαστές, ωφελεί τους οδηγούς παρέχοντας περισσότερες επιλογές και βοηθά στην ανάπτυξη της οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ.

Η ανακοίνωση του Sunak ότι μετέφερε την απαγόρευση του 2030 για τα μη υβριδικά μοντέλα ορυκτών καυσίμων στο 2035 χαιρετίστηκε με απογοήτευση από πολλούς στον κλάδο που είπαν ότι δημιούργησε αβεβαιότητα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ωστόσο, το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη έδειξε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του μεριδίου των οχημάτων που δεν παράγουν καθόλου εκπομπές.

Σύμφωνα με τη λεγόμενη εντολή για οχήματα μηδενικών εκπομπών (ZEV), η οποία θα διατηρηθεί τώρα, το 22% των πωλήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών το επόμενο έτος πρέπει να είναι ηλεκτρικά, αυξάνοντας κατά 80% ηλεκτρικά το 2030 – και τελικά φτάνοντας στο 100% το 2035.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!