NEA

Tesla: Μικρή αναβάθμιση για το Model Y – Tι άλλαξε;

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla κυκλοφόρησε την Κυριακή μια αναβαθμισμένη έκδοση του Model Y της στην Κίνα, με μικρές εντός και εκτός αλλαγές.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέας σχεδίασης ζάντες, σύμφωνα με μια δημοσίευση του επίσημου λογαριασμού WeChat της Tesla. Η τιμή εκκίνησης στην Κίνα για το Model Y, το παγκόσμιο best-seller της εταιρείας, παρέμεινε αμετάβλητη στα 263.900 γιουάν (36.146 δολάρια).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αυτονομία της πισωκίνητης έκδοσης ανεβαίνει κατά 9 χλμ. φτάνοντας τα 554 km σύμφωνα με το κινεζικό πρότυπο CLTC, ενώ η τετρακίνητη έκδοση Long Range καταγράφει βελτίωση της τάξης των 28 χλμ,, με τη συνολική αυτονομία να φτάνει τα 688 χλμ.

Πέραν της αυξημένης αυτονομίας, το νέο Model Y προσφέρει και καλύτερες επιδόσεις. Η βασική πισωκίνητη έκδοση είναι ταχύτερη κατά 1,0 δλ. στην επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, καταγράφοντας τελικό χρόνο 5,9 δλ.

Παρόλο που η Tesla δεν έχει δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για τυχόν αλλαγές σε τεχνικά χαρακτηριστικά, πολλοί υποθέτουν ότι οι βελτιώσεις σε αυτονομία και επιτάχυνση οφείλονται είτε σε αναβάθμιση του ηλεκτροκινητήρα είτε στην μπαταρία.

Ειδικότερα, αναφορές από την Κίνα κάνουν λόγο για την ενσωμάτωση του νέου Hardware 4.0, το οποίο πιθανώς επέφερε τις παραπάνω βελτιώσεις.

Η Tesla αποκάλυψε και ένα αναβαθμισμένο Model 3 με μεγαλύτερη αυτονομία, που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, στην Κίνα και σε άλλες εξαγωγικές αγορές στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!