NEAPINED

Έρχεται η κινεζική Chery με ηλεκτρικά και συμβατικά μοντέλα

Μέχρι το τέλος του 2025, ο κινεζικός κατασκευαστής στοχεύει να κάνει μια σημαντική επίδραση με τις θυγατρικές του Omoda, Jaecoo και Exlantix.

Η Chery προετοιμάζεται για μια φιλόδοξη επέκταση στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζοντας να εισάγει τις τρεις παραπάνω μάρκες, καθεμία απευθυνόμενη σε διαφορετικές προτιμήσεις των καταναλωτών στην περιοχή.

Αρχικά, θα λανσαριστεί το Omoda 5, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ισπανίας αργότερα φέτος. Αυτό το μικρό crossover δεν στρέφει το βλέμμα μόνο στην ισπανική αγορά, αλλά έχει στόχο και το Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 2024 και τη Γερμανία τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς.

Η δέσμευση της Chery για την προσφορά ευρείας γκάμας κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων καύσης, των plug-in υβριδικών και των ηλεκτρικών εκδόσεων, αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητά της να ανταποκριθεί στις ξεχωριστές απαιτήσεις των διαφορετικών περιοχών της Ευρώπης.

Όταν το Omoda 5 φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι διαθέσιμο και στις τρεις εκδόσεις του. Το ηλεκτρικό μοντέλο, όπως αναφέρεται, αναμένεται να αποδίδει εντυπωσιακά 198 ίππους και να προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία 450 χιλιομέτρων με μία φόρτιση, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο WLTP.

Η διανομή της Chery επικεντρώνεται περαιτέρω σε όλη την ήπειρο. Η Ισπανία θα δει την εισαγωγή της έκδοσης με κινητήρα καύσης, ενώ η Γερμανία θα απολαμβάνει πρόσβαση σε βενζίνη και ηλεκτρικά μοντέλα, με τιμές που ξεκινούν από περίπου 30.000 ευρώ.

Ο κατασκευαστής έχει μεγάλα σχέδια να κυκλοφορήσει τις μάρκες Omoda και Jaecoo σε όλες τις σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές, με έμφαση στην ανταγωνιστική τιμολόγηση ως κύριο παράγοντα στην προσέγγισή της.

Όσον αφορά την τεχνολογία και την άνεση, το Omoda 5 που προορίζεται για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα προσφέρει Android Auto και Apple CarPlay ως βασικά χαρακτηριστικά, μαζί με δύο οθόνες 10,25 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και τις οθόνες του οδηγού. Πολυτέλειες όπως εξαεριζόμενα καθίσματα, προσαρμοστικός ρυθμιστής ταχύτητας και άλλες σύγχρονες ανέσεις υπόσχονται να ενισχύσουν την εμπειρία οδήγησης.

Έως τις αρχές του 2025, η εταιρεία σχεδιάζει να εισάγει την ηλεκτρική μάρκα της, Exlantix, στην ευρωπαϊκή αγορά. Προηγουμένως φέτος, η Chery παρουσίασε ένα δείγμα του τι πρόκειται να έρθει με τα μοντέλα E03 sedan και E0Y SUV.

Επιπλέον, η Chery εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάστασης εργοστασίου συναρμολόγησης στην Ευρώπη, με έμφαση στην τοπική παραγωγή. Ενδιαφέρον για τις μάρκες της Cherry υπάρχει και από Ελλάδα και ήδη υπάρχουν συζητήσεις με μεγάλους ντίλερ σχετικά με την αντιπροσώπευση και την διανομή των αυτοκινήτων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!