NEAPINED

Το νέο Audi R8 θα είναι ηλεκτρικό υψηλών επιδόσεων

Παρά τη σταδιακή μετάβαση στα ηλεκτρικά η Audi θέλει να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της και να συνεχίσει την παραγωγή σπορ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με αναφορές, η Audi σκοπεύει να αναπτύξει μια ειδική αρχιτεκτονική για ηλεκτρικά οχήματα, που θα είναι προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές σπορ αυτοκινήτων και supercars χαμηλού όγκου και ειδικής κατασκευής.

Τα μελλοντικά λανσαρίσματα θα έχουν πρόσβαση σε εξαρτήματα από διάφορες πλατφόρμες της εταιρείας, όπως είναι οι MEB, PPE και SSP, συνδυάζοντας το καλύτερο από κάθε αρχιτεκτονική και μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος ανάπτυξης.

Ο CEO του Volkswagen Group, Oliver Blume, έχει επιβεβαιώσει ότι μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα SSP θα μπορούσαν να προσφέρουν ισχύ έως και 1.700 άλογα, κάτι που καθιστά την προοπτική των ηλεκτρικών supercars και hypercars πολύ πιθανή.

Εντωμεταξύ, φημολογείται ότι η ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού διαδόχου του R8 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ότι θα διατηρήσει τον πυρήνα του πρωτοτύπου, είναι διθέσιο κουπέ με σχεδίαση εμπνευσμένη από το αγωνιστικό παρελθόν της Audi.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!