NEA

Αυτοκινητοβιομηχανίες και Πράσινος Χάλυβας

Παρόλο που αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW και Ford επιλέγουν «πράσινο» χάλυβα, η παραγωγή του εξακολουθεί να βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα.

Η γερμανική χαλυβουργία Thyssenkrupp και Salzgitter πουλούν «πράσινο» χάλυβα (green steel), αυτόν που παράγεται με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, σε σχετικά υψηλές τιμές.

Το όφελος για τους κατασκευαστές είναι η μείωση της ενεργειακής ετικέτας των προϊόντων τους. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης υδρογόνου, το συντηρητικά μεγαλύτερο ποσοστό από αυτόν τον χάλυβα παράγεται με φυσικό αέριο.

Η εταιρεία Salzgitter, η οποία ήδη προμηθεύει τη Mercedes, σχεδιάζει να παρασκευάζει 1,9 εκατομμύρια τόνους χάλυβα μειωμένων εκπομπών από το 2026.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Gunnar Groebler, ανέφερε ότι οι πελάτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα γι’ αυτόν, καθώς θα μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 60% σε σύγκριση με την παραδοσιακή παραγωγή.

Ωστόσο, το όραμα για πραγματικά «πράσινο» χάλυβα απέχει ακόμα. Η Γερμανία έχει ανακοινώσει σχέδια για την παροχή υποδομής υδρογόνου, ενώ εταιρείες όπως η Thyssenkrupp εξετάζουν πώς θα εξασφαλίσουν το απαραίτητο υδρογόνο.

Τέλος, η μετάβαση στον «πράσινο» χάλυβα θα χρειαστεί σημαντική κρατική υποστήριξη. Εταιρείες όπως οι Salzgitter και Thyssenkrupp έχουν λάβει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξουν τις επενδύσεις τους στον τομέα αυτόν.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!