PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Κατάρ 2023: Ολική επικράτηση Verstappen

O τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν απειλήθηκε σχεδόν σε κανένα σημείο ενός σχετικά ενδιαφέροντος αγώνα. Εξαιρετική η McLaren που συμπλήρωσε τις δύο θέσεις στο βάθρο με τους Piastri και Ocon. Άτυχη στιγμή για τις Mercedes και Ferrari σε έναν αγώνα που δοκίμασε τα όρια των οδηγών, με πολύ ζέστη και υγρασία.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το αριστερό για τους Sainz και Hamilton. Ο πρώτος δεν ξεκίνησε καν λόγω διαρροής καυσίμου στο μονοθέσιο της Ferrari, ενώ ο δεύτερος τέθηκε εκτός μάχης στην εκκίνηση μετά από σύγκρουση με τον Russell. Έτσι, το safety car μπήκε στην πίστα με το καλημέρα, αλλά με τον Russell να συνεχίζει κανονικά τον αγώνα του.

Προσωπικά, θεωρώ πως ο Russell δεν είχε περιθώρια και πως ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε πιο γρήγορα και ρίσκαρε με μία ελαφριά σύγκλιση της γραμμής του. Αν την είχε ανοίξει λίγο περισσότερο δεν θα υπήρχε σύγκρουση. Κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Hamilton με ένα προσωπικό tweet.

Όλες οι ομάδες είχαν τρεις αλλαγές ελαστικών μετά από απόφαση της FIA λόγω της έντονης φθοράς τους. Έτσι, το μάξιμουμ για κάθε οδηγό μέχρι την επόμενη αλλαγή ήταν 18 γύροι. Εδώ να πούμε πως η Pirelli θα συνεχίσει ως επίσημος προμηθευτής μέχρι το 2028.

Στη συνέχεια ο Verstappen οδηγούσε ανενόχλητα μπροστά από τους Piastri και Alonso. Παρά την στραβή στιγμή με τον Hamilton, ο Russell ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος. Στις πρώτες αλλαγές ελαστικών, πριν συμπληρωθεί ο 17ος γύρος, η τακτική της McLaren στοίχισε χρόνο στον Piastri, ο οποίος όμως κράτησε τη θέση του.

Περνώντας στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Perez έκανε μια ακόμη μέτρια εμφάνιση έχοντας ποινή 5 δλ. για παραβίαση ορίων πίστας, ποινή που πήρε ξανά λίγο πιο μετά. Ο Alonso είχε παράπονο πως το κάθισμα του ζεμάταγε και λίγο πιο μετά υπέπεσε σε οδηγικό λάθος χάνοντας τρεις θέσεις. Ο Sargeant δήλωσε ότι δε νιώθει καθόλου καλά και εγκατέλειψε τον αγώνα στον 41ο γύρο.

Περνώντας στις τελευταίες αλλαγές ελαστικών, με τις ομάδες να επιλέγουν διαφορετικούς συνδυασμούς γόμας σε αυτά τα στάνταρ τρία pit-stops που είχαν, ο Verstappen ήταν μπροστάρης έχοντας τις δύο McLaren πίσω του. Αυτό ήταν και το βάθρο. Ο Ολλανδός έκανε και τον ταχύτερο γύρο.

Ο Norris πήρε εντολή να μην επιτεθεί στον Piastri και αυτός απάντησε με ταχύτερο γύρο. Ο Russell πέτυχε το στόχο του και τερμάτισε στη 4η θέση με τον Lecler να ακολουθεί. Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Alonso, Ocon, Bottas, Perez και Zhou. O Perez μπήκε στη 10άδα, αλλά πρέπει να βελτιωθεί και παρόλο που έχει εξασφαλίσει τη θέση του και το 2024. Απογοητευτικός ο Stroll που έμεινε ξανά εκτός βαθμών.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στο Κατάρ. Επόμενος αγώνας στο Τέξας (22 Οκτωβρίου, στις 22:00), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!