NEAPINED

Δακτύλιος: Στοπ και σε αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας;

Η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους ώστε να αυστηροποιήσει το μέτρο του Δακτυλίου ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πρωτεύουσας, τόσο από το κυκλοφοριακό όσο και από τους ρύπους.

Την εφαρμογή του δακτυλίου και σε αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας που δεν εμπεριέχονται στους περιορισμούς του Δακτυλίου συζητά το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με αυτά που άφησε να εννοηθούν ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου λέγοντας ότι αυτές οι εξαιρέσεις θα πρέπει να τις δει το υπουργείο.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη σημείωσε ότι στις αμέσως επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιστρέφει και ο Δακτύλιος και θα υπάρχουν ενισχυμένα μέτρα τήρησης του.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν και αλλαγές στο πως θα πρέπει να διαμορφωθεί ο δακτύλιο, αφού όπως είπε: «Ο δακτύλιος όταν εισήχθη, δεν έγινε για την κίνηση, αλλά για το νέφος. Έγινε κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους και φτάσαμε στους λόγους της κυκλοφορίας. Συνεπώς, ίσως και εκεί πρέπει κάποια στιγμή να το δούμε αναλόγως».

 «Για να μειωθεί η κίνηση στην Αθήνα και το Λεκανοπέδιο, χρειάζονται πολλαπλές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, χρειάζεται καλύτερη συγκοινωνία, μία αλλαγή κουλτούρας, όπως το να παίρνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο το αυτοκίνητό μας», όπως είπε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!