NEA

Τι πρέπει να προσέξω επιλέγοντας ασφαλιστική εταιρία

Τι παγίδες κρύβει η ασφάλεια αυτοκινήτου σε μια άγνωστη ασφαλιστική; Πώς δεν θα πέσατε θύματα σε αυτές;

Πόσο επικίνδυνο είναι για τον καταναλωτή η επιλογή μιας ασφαλιστικής με άγνωστο παρελθόν, αλλά κυρίως με άγνωστο μέλλον; Πάρα πολύ μεγάλο το ρίσκο, γιατί συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν εξαιρετικά δελεαστικά και φθηνά συμβόλαια, που πίσω τους κρύβουν μεγάλες παγίδες και απάτες, όχι μόνο για τον ίδιο τον ασφαλισμένο, αλλά και κάθε έναν που θα χρειαστεί να αποζημιωθεί από αυτόν.

Συνήθως αυτό που παρατηρείται είναι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις ενώ δημιουργούν πολλά προβλήματα στα φανοποιεία που θα αναλάβουν τις επισκευές πελατών τους, καθώς δεν αποζημιώνουν στον βαθμό που πρέπει. Αν έχει συμβεί σε εσάς, καταθέστε στο Caroto την εμπειρία σας.

Πολλοί πελάτες σε αυτές κάνουν λόγο για αργοπορία στην κάλυψη από 3 έως και 6 μήνες ενώ πολλοί έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με υπερτιμολογήσεις στις χρεώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές εταιρείες παρουσιάζουν διαφορετικά ποσά που αντιστοιχούν ακόμα και στο 50% των ζημιών που προκλήθηκαν.

Αυτό το γνωρίζουν τα ελληνικά φανοποιεία και  ύστερα από πολλές αστοχίες δεν που εμπλέκονται με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εταιρείες. Άρα ένας καλός σύμβουλος είναι ο άμεσα εμπλεκόμενος, που δεν είναι άλλος από τον επαγγελματία επισκευαστή. Αυτός θα σου πει τι συμβαίνει με την ενίοτε “Χ” ασφαλιστική εταιρία και κατά πόσο θα καλύψει μελλοντικές μας ανάγκες.

Το σίγουρο είναι ότι το ανάθεμα και σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να το πάρει ο δύσμοιρος καταναλωτής, που προφανέστατα ζητάει χαμηλά τιμολόγια για να ρίξει το κόστος χρήσης του οχήματος του, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε τιμολόγια των 100 ευρώ ετησίως στην ¨Χ” ασφαλιστική. Ελάχιστοι θα προσθέσω εγώ, που μοναδικό κριτήριο είναι η οικονομία στην τσέπη. Σε κάθε περίπτωση ο ενημερωμένος πολίτης είναι και αυτός που θα αποφύγει τις κακοτοπιές των επιτήδειων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!