NEA

Ψηφιακό μάτι βάζει τέλος στο παράνομο πάρκινγκ στις ράμπες αναπήρων

Τέλος στο παράνομο πάρκινγκ στις ράμπες αναπήρων βάζει ο δήμος Αθηναίων αφού ήδη έχει εγκαταστήσει 830 «έξυπνους» αισθητήρες, σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το Κολωνάκι και την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, το Κουκάκι και το Παγκράτι με στόχο να εντοπίσουν οχήματα που σταθμεύουν παράνομα πάνω σε αυτές.

Την ίδια στιγμή ο δήμος Αθηναίων με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα προχώρησε στα εξής:

  • Διαγράμμισε με ειδική σήμανση, 400 θέσεις ραμπών ΑΜΕΑ, σε ράμπες που βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία που υποδείχθηκαν από την δημοτική αστυνομία.
  • Δημιούργησε 4 προσβάσιμες διαδρομές για άτομα με οπτική αναπηρία και 4 διαδρομές για άτομα με κινητική αναπηρία μέσα στην πόλη. Οι διαδρομές είναι διαθέσιμες σε ελληνικά και αγγλικά σε μία -πλήρως προσβάσιμη- ιστοσελίδα accessibleroutes.thisisathens.org
  • Χωροθέτησε νέες θέσεις ΑΜΕΑ
  • Στα δύο δημοτικά πάρκινγκ (Κλαυθμώνος και Βαρβάκειο) έφτιαξε συνολικά 16 θέσεις ΑΜΕΑ (όσες προβλέπονται από το νόμο)

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο πανελλαδικό ντου της τροχαίας βεβαίωσε 12.603 κλήσεις  για παράνομη στάθμευση. Να τονιστεί τέλος ότι η Τροχαία Αττικής έχει ήδη ενισχυθεί με 50 άτομα και θα προστεθούν επιπλέον 15-18 το επόμενο διάστημα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!