NEA

Ρολά κατέβασε η GM από απεργία 4.300 εργατών της στον Καναδά – Τι ζητάνε

Σχεδόν 4.300 εργάτες αυτοκινήτων στον Καναδά ξεκίνησαν απεργία την Τρίτη κατά της αμερικανικής κατασκευάστριας General Motors (GM) ανακοίνωσε το καναδικό συνδικάτο απεργών Unifor.

Αυτή η κίνηση που ξεκίνησε χτες λίγο μετά τα μεσάνυχτα επηρεάζει τρία εργοστάσια στο Οντάριο, ανέφερε η Unifor σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της.

Έρχεται μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση, σύμφωνα με το σωματείο που εκπροσωπεί εργαζόμενους σε εργοστάσια αυτοκινήτων στον Καναδά.

«Η εταιρεία συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στα αιτήματά μας όσον αφορά τις συντάξεις» και την πλήρη απασχόληση των εκτάκτων εργαζομένων, πρόσθεσε το σωματείο.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Unifor ενέκρινε μια συμφωνία με τον αμερικανικό κατασκευαστή Ford σχετικά με 5.600 υπαλλήλους στον Καναδά και η οποία επρόκειτο να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς για αυτούς της General Motors.

Η συμφωνία με τη Ford προβλέπει συγκεκριμένα αύξηση 15% σε τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης αύξησης 10% τον πρώτο χρόνο, προσαρμογές στο κόστος ζωής και καλύτερες συντάξεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το αμερικανικό σωματείο United Auto Workers (UAW) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σχεδόν 4.000 εργαζόμενοι της κατασκευάστριας εταιρείας Mack Trucks, θυγατρικής της σουηδικής Volvo, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στους 25.000 υπαλλήλους που ήδη απεργούν ως μέρος ενός κινήματος που ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου σε αυτή τη χώρα. 

Το UAW απαιτεί αυξήσεις μισθών, μέτρα για το κόστος ζωής και διάφορα άλλα οφέλη.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!