NEA

Πού μπορείτε να παρκάρετε φτηνά και άνετα στο κέντρο της Αθήνας;

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία με το κυνήγι των παράνομων σταθμευμένων οχημάτων στην Αθήνα, όπου τα μισά και πλέον αυτοκίνητα της Ελλάδα εισέρχονται στο κέντρο, καλό είναι να ξέρουμε που μπορεί ο οποιοσδήποτε να παρκάρει με ασφάλεια και οικονομία.

Στην Αθήνα υπάρχει, όπως γνωρίζετε, το PARKinATHENS. Πρόκειται για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) του Δήμου Αθηναίων που βελτιώνει την πρόσβαση των διερχόμενων οχημάτων στις κεντρικές κυκλοφοριακές αρτηρίες της πόλης (εμπορικό τρίγωνο, Ιστορικό Κέντρο κ.α.) και διευκολύνει τους πολίτες/επισκέπτες στην εξεύρεση θέσεων στάθμευσης.

Ψάχνετε parking στο Κέντρο;

To Σ.Ε.Σ. περιλαμβάνει 12 συνολικά ζώνες  μέσα στα όρια του Δήμου Αθηναίων και 4 βασικές κατηγορίες θέσεων στάθμευσης για οχήματα (επισκεπτών, μόνιμων κατοίκων, ειδικών θέσεων και δικύκλων). Συγκεκριμένα το σύστημα καλύπτει:

  • 5.177 θέσεις οχημάτων κατοίκων
  • 3.463 θέσεις επισκεπτών
  • 1.604 θέσεις δικύκλων και
  • 1.000 ειδικές θέσεις για ΑΜΕΑ.

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ενώ στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.

Η πληρωμή για τους επισκέπτες γίνεται με τρεις τρόπους:

  • Μέσω την εφαρμογής myathenspass και την χρήση πιστωτικής κάρτας
  • Μέσω POS σε όλα τα εξουσιοδοτημένα περίπτερα ή καταστήματα
  • Με την αγορά ξυστής κάρτας

Πως πληρώνω από το κινητό:

Κατεβάζουμε λοιπόν την εφαρμογή myAthensPass στο κινητό μας, συμπληρώνουμε τα απαραίτητα στοιχεία και επιλέγοντας το ποσό που θέλουμε, παρκάρουμε σε μια από τις ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Γιατί να χρησιμοποιούμε την ξυστή κάρτα στάθμευσης, ενώ μπορούμε να αγοράσουμε ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό μας;

Επιπλέον, το σύστημα μας στέλνει υπενθύμιση, ώστε αν χρειαστεί, να ανανεώσουμε το χρόνο ηλεκτρονικά. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες, σαν το myAthensPass, που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας και απλουστεύουν τη ζωή όλων μας.”

Πόσο χρόνο μπορώ σταθμεύσω:

Για τους επισκέπτες, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για στάθμευση μισής ώρας και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2 ευρώ. Για στάθμευση δυόμισι ωρών ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει 4 ευρώ και τριών ωρών 6 ευρώ.

Τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, όλες τις ημέρες και ώρες.

Αν πολλοί τώρα αναρωτηθείτε ότι με   3.463 θέσεις επισκεπτών λύθηκε το πρόβλημα πάρκινγκ στην Αθήνα; Η απάντηση είναι όχι δεν λύθηκε. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα λυθεί όσο είμαστε δεμένοι με το αυτοκίνητο μας….

Ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός ότι έχει μπει μια τάξη στο παρκάρισμα και πλέον έχει μπει τέλος στα αιώνιο πάρκινγκ και πλέον μια θέση πάρκινγκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 4 έως και 8 ή και παραπάνω από διαφορετικά οχήματα, ανάλογα το χρόνο στάθμευσης που επιλέξει ο οδηγός. Και φυσικά ο τυχερός της αυτής θέσης δεν δίνει μια περιουσία στα ιδιωτικά πάρκινγκ του κέντρου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!