MUST_READNEAPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έτσι μπορείς να βρίσκεις γρήγορα τη θέση της τάπας καυσίμου και της υποδοχής φόρτισης

Από τη μεριά του οδηγού ή του συνοδηγού; Υπάρχουν φορές που ακόμη και στο δικό μας αυτοκίνητο δεν μπορούμε να θυμηθούμε με τη μία από ποια πλευρά βρίσκεται η τάπα καυσίμου ή η υποδοχή φόρτισης.

Ειδικότερα για εμάς που αλλάζουμε κάθε εβδομάδα αυτοκίνητο θα πρέπει να μαντέψουμε κάθε φορά που πάμε να γεμίσουμε με καύσιμο από ποια πλευρά βρίσκεται η υποδοχή.

Αν μάλιστα το αυτοκίνητο που οδηγούμε είναι plug-in υβριδικό τότε θα πρέπει να θυμόμαστε από ποια πλευρά βρίσκεται η υποδοχή φόρτισης για να φτάνει το καλώδιο.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό μυστικό που μπορεί να μας δείξει από τη θέση του οδηγού σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου βρίσκεται το στόμιο πλήρωσης ή η υποδοχή φόρτισης.

Πίνακας από Hyundai Kona 1.6T

Σε κάθε νέο αυτοκίνητο, ειδικότερα σε αυτά που έχουν ψηφιακές ενδείξεις, μπορείτε να διακρίνετε ένα βέλος που υποδεικνύει σε μια πλευρά βρίσκεται η υποδοχή.

Πίνακας από Citroen CX 5 PHEV

Όπως θα δείτε στην παραπάνω φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον πίνακα οργάνων ενός plug-in υβριδικού, το βελάκι για τη βενζίνη μας δείχνει πως η τάπα της βενζίνης βρίσκεται από την πλευρά του συνοδηγού. Όσο για την υποδοχή φόρτισης το βελάκι μας δείχνει πως βρίσκεται από τη μεριά του οδηγού.

Έτσι, μπορεί κανείς με αυτό τον τρόπο να γνωρίζει πως να φέρει το αυτοκίνητο του για να βάλει βενζίνη πιο εύκολα ή για να φορτίσει δίχως να τραβάει το καλώδιο (αν αυτό είναι αρκετά μακρύ).

Γρήγορα και εύκολα γλυτώνεις από αρκετό κόπο, δίχως κάθε φορά να κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο για να δεις που είναι η τάπα. Απλό και έξυπνο, δε νομίζετε;

Πίνακας από BMW 225e

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!