NEA

Off-road κιτ μετατροπής για τα Tesla Model Υ και Model 3 [video]

Αν θέλετε ένα Model Y ή ένα Model 3 που να μπορεί να κινηθεί μακριά από την άσφαλτο, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε ένα πολύ ενδιαφέρον κιτ βελτίωσης.

Μια κινεζική εταιρεία, η Pu.Labo, παρουσιάζει ένα σετ μετατροπής για off-road που μετατρέπει το Model Y από ένα ασφάλτινο ηλεκτρικό σε ένα εκτός δρόμου όχημα που αψηφά την λάσπη και τους χωματόδρομους.

Το σετ σχεδιάστηκε για να προσφέρει στο Model Y αύξηση ύψους από 6,35 εκατοστά έως 12,7 εκατοστά (κάτι που σημαίνει πως η ελάχιστη απόσταση πάνω από τα 22 εκατοστά), αυξημένη ελευθερία άρθρωσης των τροχών έως και 20,32 εκατοστά και βελτίωση της αντοχής της ανάρτησης για εκτός δρόμου περιπέτειες.

Μεταξύ των εξαρτημάτων του σετ περιλαμβάνονται τέσσερα αλουμινένια άνω και πάνω μπράτσα ανάρτησης, τέσσερα αλουμινένια ενισχυτικά άξονα, δύο υποπλαίσια ανάρτησης, δύο μπράτσα σύνδεσης πίσω τροχών, ενισχυμένα μεγαλύτερα ελατήρια και τέσσερα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ διαμέτρου 6,35 εκατοστών. Υπάρχουν και χωμάτινα λάστιχα της BF Goodrich.

Αυτό το σετ της Pu.Labo κοστίζει προς το παρόν περίπου 14.000 ευρώ, πριν την αποστολή του, και περιλαμβάνει πάνω από 30 εξαρτήματα. Προς το παρόν υπάρχει δυνατότητα αποστολής στην Αυστραλία μέσα σε περίπου ενάμιση μήνα ενώ υπάρχουν πλάνα αποστολής στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.



Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, η Tesla έκανε διακριτικές αλλαγές στο Model Y στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων μικρών αλλαγών στο εξωτερικό και το εσωτερικό, καθώς και βελτιώσεις στην αυτονομία και την επιτάχυνση, σε συγκεκριμένες εκδόσεις.

Αυτές οι αλλαγές συμβαδίζουν με τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο ηλεκτρικό σεντάν Model 3. Αναμένεται ότι μια παρόμοια αναβάθμιση για το Model Y, με εσωτερική ονομασία Project Juniper, θα πραγματοποιηθεί το 2024.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!