ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Volvo Cars παρουσιάζει ένα υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στη Σουηδία

Η νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo διαθέτει hardware με πρωτοποριακό design, αλλά και εξαιρετικά προηγμένο software που καθορίζει τη λειτουργία τους, όπως το προηγμένο SUV EX90 και το συμπαγές, αλλά πολυτελές SUV EX30. Αυτά βελτιώνονται συνεχώς χάρη στις τακτικές, ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού.

Το καινοτόμο κέντρο δοκιμών λογισμικού καλύπτει έκταση 22.000 τ.μ. και αντιπροσωπεύει μία αρχική επένδυση 300 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (SEK), γίνοντας το κορυφαίο στοιχείο στο δίκτυο των μηχανολογικών κέντρων και των τεχνολογικών κόμβων της εταιρείας παγκοσμίως. Διαθέτει επίσης κέντρα δοκιμών λογισμικού στο Λουντ, στη Σουηδία, και στη Σαγκάη, στην Κίνα. Το κέντρο στο Γκέτεμποργκ ξεχωρίζει όμως για το μέγεθος και τη δυναμικότητά του.

Η εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και οι σχετικές δοκιμές αποτελούν κεντρικά στοιχεία για την επίτευξη των φιλοδοξιών της Volvo, με στόχο να γίνει πρωτοπόρος στον τεχνολογικό τομέα και να μετατραπεί σε εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030.

Το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού προγραμματίζεται να είναι ένα μεγάλο έργο με αυξανόμενη δυναμικότητα. Αρχικά, θα εργάζονται εκεί 100 άτομα, αλλά αυτό το νούμερο αναμένεται να φτάσει τα 300 όταν ολοκληρωθεί πλήρως. Τελικά, οι εγκαταστάσεις θα στεγάζουν 500 πλατφόρμες και ψηφιακά περιβάλλοντα δοκιμών, μια σημαντική αύξηση από τις 200 που υπάρχουν σήμερα.

Η Volvo επεκτείνεται στρατηγικά σε όλο τον κόσμο. Το κέντρο στο Γκέτεμποργκ, Σουηδία, θα συνεργάζεται στενά με άλλα μηχανολογικά κέντρα παγκοσμίως. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, ξεκίνησε η λειτουργία ενός Κόμβου Τεχνολογίας στη Σιγκαπούρη, και υπάρχουν σχέδια για έναν ακόμη στην Κρακοβία, Πολωνία.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις στην ανάπτυξη λογισμικού, όπως η ανάπτυξη συνδεδεμένων λειτουργιών επόμενης γενιάς και η ανάλυση δεδομένων. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε διάφορες τοποθεσίες, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω της σελίδας Careers της εταιρείας.

Εκτός από τις νέες τοποθεσίες σε Σιγκαπούρη και Κρακοβία, η εταιρεία διαθέτει Κόμβους Τεχνολογίας στο Λουντ, Σουηδία, και στη Μπανγκαλόρ, Ινδία. Επιπλέον, υπάρχουν μεγάλα μηχανολογικά κέντρα στη Σαγκάη, Κίνα, και στο Γκέτεμποργκ. Αυτά τα κέντρα, παρόλο που έχουν διαφορετικές εξειδικεύσεις, συνιστούν ένα δίκτυο καινοτομίας που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!