NEAPINED

Σας αρέσει το ηλεκτρικό Toyota Hilux;

Στο Τόκιο η Toyota ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρωτότυπο EPU που θα θέσει νέα δεδομένα στα ευρέως γνωστά διπλοκάμπινα «αγροτικά» προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα Hilux EV.

Στην Toyota μπορεί να μην αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά αναγκαστικά μπαίνει στον χορό των BEV. Και μάλιστα πολύ δυνατά ανοίγοντας τα χαρτιά της για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού Land Cruiser και ενός ηλεκτρικού Hilux.

Με μήκος στα 5,070 μέτρα το πρωτότυπο EPU είναι περίπου 25 εκατοστά μικρότερο από το Hilux. Τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο και υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδέχεται να είναι κοντά στην παραγωγή και να το δούμε στους δρόμους μέχρι το 2026.

Η ονομασία EPU (Electric Pick-UP) υποτίθεται ότι σημαίνει «ηλεκτρικό ημιφορτηγό» και λογικά θα τοποθετείται απέναντι σε άλλα ηλεκτρικά αντίστοιχα μοντέλα που θα δούμε με τα σήματα της Ford, της Nissan, της GM κ.α.

Παρόλο που η Toyota δεν έχει αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες ακόμα, υποτίθεται ότι το EPU θα βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα. Σε σχέση με το Hilux η βάση του είναι μακρύτερη με μεταξόνιο 3.350 χλστ., ενώ εντύπωση προκαλεί το πόσο πίσω φτάνουν οι πίσω τροχοί από ό,τι συνήθως βλέπουμε σε συμβατικά pickup.

Το εξωτερικό του EPU είναι απαλλαγμένο από τις συνηθισμένες εκκεντρικές λεπτομέρειες των πρωτοτύπων, δείχνοντας ότι είναι κοντά στο να γίνει παραγωγή. Αντίθετα, το εσωτερικό είναι πιο φουτουριστικό με μεγάλες οθόνες, ένα μινιμαλιστική ταμπλό και ένα yoke τιμόνι.

Εν αναμονή, λοιπόν, για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς το πρωτότυπο EPU θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο την επόμενη εβδομάδα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!