ΑΓΩΝΕΣ

GP ΗΠΑ 2023: Στον Leclerc η pole, εκτός ο Verstappen λόγω παράβασης

O Charles Leclerc ήταν ταχύτερος στις κατατακτήριες για τον αγώνα της Κυριακής, με τον Max Verstappen να χάνει χρόνο 0,005 δευτερολέπτων λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας στο Q3.

Σε μια αναπάντεχα στενή μάχη ανάμεσα στη Red Bull και τους συνήθως αργους οδηγούς της Ferrari, ο Leclerc προηγήθηκε για τη Ferrari κατά τη διάρκεια του Q2 και ξανά στις πρώτες προσπάθειες στο Q3.

Τα όρια της πίστας ήταν επίκεντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ωριαίας συνεδρίασης, με τις προτελευταίες και τελευταίες στροφές να είναι δύσκολες για τους οδηγούς να παραμείνουν εντός των λευκών γραμμών καθώς τα μαλακά τους λάστιχα είχαν φτάσει στο όριο με θερμοκρασίες πίστας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο χρόνος του Leclerc 1:34,828 ήταν ο κορυφαίος στην πρώτη προσπάθεια του Q3, με τον Verstappen να βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τον Lewis Hamilton και με 0,252 δλ. να κλείνει, με τη Mercedes 0.056 δλ/ πίσω από τη Ferrari.

Στις τελικές προσπάθειες, ο Leclerc προηγήθηκε της ομάδας και βελτίωσε τον χρόνο του σε 1:34,723 παρά το γεγονός ότι δεν έθεσε πρωταθλητικούς χρόνους, ανοίγοντας την πόρτα για τον Verstappen.

Κέρδισε χρόνο στο τελευταίο του γύρο, αλλά ένα γλίστρημα στη στροφή 19 τον έστειλε λίγο εκτός και ο χρόνος του 1:34,718s ακυρώθηκε άμεσα.

Αυτό έφερε το Lando Norris στη δεύτερη θέση, ενώ ο Hamilton ήρθε τελευταίος από τους πρωταθλητές αλλά δεν μπόρεσε να ρίξει τον συμπατριώτη του από την πρώτη γραμμή για τον αγώνα της Κυριακής παρόλο που στο Q3 πήγε οδήγησε  πιο γρήγορα από τον προηγούμενο προσωπικό του καλύτερο χρόνο.

Ο Carlos Sainz πήρε την τέταρτη θέση μπροστά από τον George Russell, ενώ ο πρώτος χρόνος του Verstappen στο Q3 τον έβαλε μόνο στην έκτη θέση, αλλά παρόλα αυτά μπροστά από τον συμπαίκτη του Sergio Perez, που τερμάτισε ένατος.

Το δίδυμο της Alpine, Pierre Gasly και Esteban Ocon πήραν την έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, με τον νικητή του Sprint του Κατάρ, Oscar Piastri, να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Στο τμήμα Q2 που προηγήθηκε ο Leclerc, οι Yuki Tsunoda, Zhou Guanyu, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen και Daniel Ricciardo έπεσαν εκτός, με τον Ricciardo να χάνει στον τελευταίο γύρο που θα τον είχε βάλει στο Q3 λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας στο Turn 19.

Στο Q1, που προηγήθηκε ο Hamilton, ο Nico Hulkenberg αποκλείστηκε μετά από επίσης παραβίαση των ορίων της πίστας, ο οδηγός της Haas σε κάποια φάση ήταν πρώτος στο αρχικό τμήμα.

Πίσω του, και τα δύο μονοθέσια της Aston Martin αποκλείστηκαν μετά τα προβλήματα φρένων στο FP1, με τους Fernando Alonso και Lance Stroll να καταγράφουν προσωπικά ρεκόρ στις τελικές προσπάθειες του Q1 αλλά τερμάτισαν 17ος και 19ος αντίστοιχα, πίσω από τη δίδυμο της Williams, Alex Albon και Logan Sargeant.

Οι Tsunoda, Ricciardo και Stroll αντιμετωπίζουν μετά-προκριματική έρευνα για πιθανή μη τήρηση των οδηγιών του διευθυντή αγώνα σχετικά με τον μέγιστο χρόνο γύρου για τους γύρους εξόδου και εισόδου.

Παρακάτω η κατάταξη των κατατακτηρίων και το πρόγραμμα για σήμερα και αύριο.

Σάββατο (21/10)

  • Sprint Shootout: 20:30 – 21:14

Κυριακή (22/10)

  • Sprint: 01:00 – 02:00
  • Αγώνας: 22:00

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!