ΑΓΩΝΕΣ

GP ΗΠΑ 2023: Ο Verstappen επικράτησε του Hamilton στο Sprint

Στον αγώνα sprint ο Max Verstappen πήρε τη νίκη, αφήνοντας τον Lewis Hamilton δεύτερο και τον Charles Leclerc να τερματίζει τρίτος για τη Ferrari.

Ξεκινώντας στο Austin, ο Verstappen και ο Leclerc είχαν μία δυνατή εκκίνηση. Ωστόσο, ο Verstappen ώθησε τον Leclerc προς την άκρη της πίστας. Αυτή η τακτική επέτρεψε στον Hamilton να προσπεράσει τον Leclerc, μια κίνηση που οι αγωνοδίκες δεν εξέτασαν καν.

Στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Verstappen και ο Hamilton είχαν σημαντικό προβάδισμα από τον Leclerc. Είχαν σταθερό και καλύτερο ρυθμό με μεσαία λάστιχα σε σύγκριση με τον χρόνο του Leclerc.

Ο Hamilton πλησίασε αρχικά τον Verstappen, αλλά στον έκτο γύρο, ο Verstappen είχε επανακτήσει άνετο προβάδισμα, το οποίο επέκτεινε σε 3,3 δευτερόλεπτα μέχρι τον δέκατο γύρο.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Verstappen αυξήθηκε το προβάδισμα του από τον Hamilton, τερματίζοντας με διαφορά 9,4 δευτερολέπτων, ενώ ο Leclerc καθυστερούσε κατά άλλα 8,5 δευτερόλεπτα.

Πίσω από τους μπροστάρηδες, ο Lando Norris στην τέταρτη θέση αντιμετώπισε προκλήσεις. Αρχικά, ο Carlos Sainz προσπέρασε τον Norris, χάρη στα πιο μαλακά του ελαστικά. Ωστόσο, αυτά τα ελαστικά φθάρθηκαν γρήγορα, βάζοντας τον Sainz υπό πίεση από τον Norris και άλλους.

Στον δέκατο γύρο, ο Norris είχε ξεπεράσει τον Sainz και μείωσε σημαντικά τη διαφορά του με τον Leclerc, τερματίζοντας μόλις 0,8 δευτερόλεπτα πίσω.

Εν τω μεταξύ, ο Sergio Perez κατάφερε να τερματίσει πέμπτος μετά την προσπέραση του Sainz, ο οποίος κατέληξε έκτος. Ο Pierre Gasly της Alpine τερμάτισε έβδομος λόγω ποινής που επιβλήθηκε στον George Russell για μια εκτός πίστας κίνηση.

Παρ’ όλα αυτά, ο Russell κατάφερε να ασφαλίσει την τελευταία θέση για τους βαθμούς, με τον Alex Albon και τον Oscar Piastri να τερματίζουν ένατος και δέκατος αντίστοιχα. Ο μόνος που εγκατέλειψε από τον αγώνα ήταν ο Lance Stroll της Aston Martin, λόγω προβλήματος φρένων στο όχημά του.

Παρακάτω η κατάταξη στο sprint του GP ΗΠΑ, το βράδυ στις 22:00 ο αγώνας, δείτε εδώ τη βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!