NEAΧΡΗΣΤΙΚΑ

Οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς δίπλωμα – Τι ποινές επιφέρει;

Μόδα φαίνεται πως είναι η οδήγηση αυτοκινήτου στην Ελλάδα χωρίς δίπλωμα, αν λάβει κανείς υπόψη τα στοιχεία των πρόσφατων ελέγχων της τροχαίας στα Ιόνια Νησιά, όπου τον Σεπτέμβριο 173 συμπολίτες μας βεβαιώθηκαν για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αδιανόητη παράλειψη που γίνεται μεγαλύτερη… αν σκεφτεί κανείς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τον χρήστη του οχήματος. Στην Ελληνική νομοθεσία υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στην οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Ο νόμος 4663/20, ορίζει ότι οποιοσδήποτε συλλαμβάνεται να οδηγεί οποιουδήποτε είδους όχημα, χωρίς να διαθέτει την ανάλογη άδεια οδήγησης, δηλαδή δίπλωμα, τιμωρείται με φυλάκιση από 1 μήνα έως 1 έτος και πρόστιμο της τάξης των 200 ευρώ.  

Σε περίπτωση μάλιστα  που ο οδηγός συλληφθεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα μετά από αφαίρεση του διπλώματος λόγω παλαιότερης παράβασης, η οδήγηση χωρίς δίπλωμα επισύρει τη σύλληψή του και την αυτόφωρο διαδικασία, με ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης μέχρι και 1 έτος.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!