NEAPINED

H Toyota ετοιμάζει ένα νέο MR2 [video]

Το πρωτότυπο FT-Se που κάνει πρεμιέρα στην έκθεση του Τόκιο προετοιμάζει το έδαφος για το πρώτο ολοκαίνουργιο μοντέλο κάτω από το σήμα της GR.

Μέχρι τώρα το σπορ σήμα της Gazoo Racing φιγουράριζε σε εκδόσεις μοντέλων που ήδη είχαν μπει στην παραγωγή. Ωστόσο, η απήχηση αυτών είναι τόσο μεγάλη που ώθησε τους Ιάπωνες να λανσάρουν ένα εντελώς νέο σπορ μοντέλο απευθείας με τα σήματα GR.

Αυτό το σπορ μοντέλο θα βασιστεί στο εικονιζόμενο FT-Se και θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό sports car της Gazoo Racing και γενικότερα της Toyota. Και αν ισχύσουν τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα πιθανότατα να το δούμε κάπου το 2026 με solid state μπαταρίες που θα έχουν τουλάχιστον 30% μικρότερο βάρος, 40% χαμηλότερο κόστος και θα δίνουν μία αυτονομία στα 600 χλμ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως ο πνευματικός διάδοχος του MR2 που θα έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω άξονα, δίχως να αποκλείεται και τετρακίνηση με δύο μοτέρ.

Το FT-Se έχει μήκος 4,38 μέτρα, πλάτος 1,895 και ύψος 1,22, με μεταξόνιο στα 2.650 χιλιοστά, έχει δηλαδή παρόμοιες διαστάσεις με το σημερινό Toyota GR Supra.

Σχεδιαστικά το αμάξωμα είναι εντυπωσιακό και όχι ιδιαίτερα φουτουριστικό αφού με κάποιες βελτιώσεις θα μπορούσε άνετα να περάσει μέσα στην επόμενη τριετία στην παραγωγή.

Δίχως να δανείζεται στοιχεία από το πρόσφατο Supra και GR86, φαίνεται ότι η Toyota έχει φαίνεται να εξελίξει το GR Sports Concept του 2021, παρουσιάζοντας μια δυναμική και πιο συγκρατημένη εκδοχή που ισορροπεί ανάμεσα στο στιλ ενός sports car και ενός supercar.

Έτσι, βλέπουμε ένα αμάξωμα με αιχμηρή και προχωρημένη σχεδίαση που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στο επόμενο GranTurismo με τους Ιάπωνες να τονίζουν την εξαιρετική αεροδυναμική του σχήματος. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα πιο καμπυλωτό σχήμα με ενσωματωμένη μία πτέρυγα και ένας εντυπωσιακός διαχύτης.

Το διθέσιο εσωτερικό του FT-Se είναι το ίδιο συναρπαστικό με το εξωτερικό. Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα τιμόνι τύπου yoke που συνοδεύεται δεξιά και αριστερά από διπλές, κάθετες οθόνες που απεικονίζουν βασικές λειτουργίες του οχήματος και ψυχαγωγίας.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα ψηφιακό ταμπλό και καθίσματα Recaro από ίνες άνθρακα περιτυλιγμένες σε ζωηρή μπλε αλκαντάρα επένδυση. Tη προσοχή τραβούν και τα φολιδωτά μέρη που είναι κατασκευασμένα και αυτά από ανακυκλώσιμα υλικά στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!