NEA

Great Wall Motor: Πανέτοιμη να στείλει EV στην Ευρώπη – Ζητά δίκαιο εμπορικά περιβάλλον

H κινεζική Great Wall Motor ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επίσημα απαντήσεις στην έρευνα κατά των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ηλεκτρικά οχήματα (EVs) κινεζικής κατασκευής, ενώ ζήτησε ένα δίκαιο και ανοιχτό εμπορικό περιβάλλον.

Η ένταση μεταξύ Κίνας και ΕΕ αυξάνεται, εν μέρει λόγω των στενότερων δεσμών του Πεκίνου με τη Μόσχα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Χρειαζόμαστε ένα δίκαιο και ανοιχτό εμπορικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Mu Feng, στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Weibo τη Δευτέρα. «Έχουμε την αυτοπεποίθηση να κερδίσουμε τον ανταγωνισμό παγκοσμίως».

«Η Ευρώπη είναι μία από τις βασικές στρατηγικές αγορές για την Great Wall Motor», είπε ο Mu, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είχε μεγάλα σχέδια για την περιοχή, έχοντας ξεκινήσει προσπάθειες επιλογής τοποθεσίας για ένα εργοστάσιο εκεί, προβλέποντας πλήρεις δυνατότητες από την παραγωγή έως τις πωλήσεις.

Η Great Wall Motor σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ευρώπη και η Γερμανία ήταν ένας από τους υποψηφίους για την τοποθεσία, ανέφερε η γερμανική έκδοση Automobilwoche τον Μάιο.

Οι Βρυξέλλες ξεκίνησαν την έρευνα αυτόν τον μήνα για να αποφασίσουν εάν θα τεθούν δασμολογικά εμπόδια σε αυτό που η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποκάλεσε πλημμύρα φθηνότερων κινεζικών εισαγωγών ηλεκτρικών οχημάτων που επωφελούνται από κρατικές επιδοτήσεις.

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων αγωνίζονται για να φτάσουν την Κίνα στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλότερου κόστους, ειδικά καθώς οι Κινέζοι κατασκευαστές BYD, Xpeng και Nio θέλουν να επεκταθούν στο εξωτερικό.

Η Great Wall Motor κατέλαβε την όγδοη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στην Κίνα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, δείχνουν τα στοιχεία του κλάδου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!