NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ναμίμπια μπορεί να γίνει κατασκευαστικός κόμβος για μέταλλα μπαταριών;

Οι φιλοδοξίες της Ναμίμπια να γίνει κατασκευαστικός κόμβος για μέταλλα μπαταριών για την παγκόσμια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια θα απαιτήσουν τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές για την υποστήριξη των εγκαταστάσεων επεξεργασίας, δήλωσαν στελέχη ορυχείων την Τετάρτη.

Η χώρα της Νότιας Αφρικής έχει σημαντικά κοιτάσματα λιθίου, ζωτικής σημασίας για την αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς και ορυκτά σπάνιων γαιών που απαιτούνται για μόνιμους μαγνήτες σε ηλεκτρικά οχήματα και ανεμογεννήτριες.

Πέρυσι η Ναμίμπια έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα που υπέγραψε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ για την προμήθεια του μπλοκ με πράσινο υδρογόνο και ορυκτά που απαιτούνται για τεχνολογίες καθαρής ενέργειας.

Η Ναμίμπια απαγόρευσε φέτος τις εξαγωγές μη επεξεργασμένου λιθίου και ορυκτών σπάνιων γαιών, καθώς επιδιώκει να επωφεληθεί από την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για μέταλλα που χρησιμοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Στελέχη ορυχείων που συμμετείχαν σε συνέδριο ΕΕ-Ναμίμπια για κρίσιμα ορυκτά επαίνεσαν την αφρικανική χώρα για τις φιλικές προς τους επενδυτές πολιτικές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά είπαν ότι απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για να μπορέσει να παράγει μέταλλα έτοιμα για μπαταρίες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!