NEA

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Πότε θα πάρουν την επιδότηση οι δικαιούχοι;

Στα «κάγκελα» βρίσκονται δεκάδες δικαιούχοι του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», που αν και έχουν παραλάβει το ηλεκτρικό τους όχημα, ποδήλατο κλπ δεν έχουν πάρει ακόμα την επιδότηση που δικαιούται από το πρόγραμμα. 

Πολλοί από αυτούς έχουν πάρει δάνεια, άλλοι έχουν εξαντλήσει τις οικονομίες τους και δεν έχουν πάρει τα 8.500 ευρώ της επιδότησης και δικαίως έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αυτό δεν πρόκειται να γίνει εντός του 2023, αλλά η πληρωμή έχει πάρει μετάθεση για το 2024.

Το πιθανότερο είναι να συμβεί στους δυο πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών που δεν υπολόγιζαν σε αυτή την καθυστέρηση.

Η ως άνω καθυστέρηση δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη ή όχι κονδυλίων, καθώς αυτά είναι ευρωπαϊκά και δεσμευμένα για το κινούμαι ηλεκτρικά 2. 

Πρόκειται για μια γραφειοκρατική διαδικασία, που δεν μπορεί να τρέξει γρηγορότερα όπως τονίζεται. Σε κάθε περίπτωση τα δυο προγράμματα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 1 και 2» είναι αυτά που έχουν δώσει την απαραίτητη ώθηση για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, που δίχως αυτά δεν υπήρχε περίπτωση να πουληθεί ούτε ποδήλατο.

Να τονιστεί τέλος, ότι το αρμόδιο υπουργείο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα τρέξει και πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3. Για το λόγο αυτό ψυχραιμία σε όσους θέλουν να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα. Λεφτά υπάρχουν έστω και αν δίνονται με καθυστέρηση.

Τώρα μάλιστα που θα έλθουν στην Ελλάδα επιπλέον ηλεκτρικά οχήματα με κόστος κάτω από 30.000 ευρώ χωρίς επιδότηση, το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»  θα εξαντληθεί σε χρόνο ρεκόρ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!