NEA

Toyota FT-3: Με φόρα για περισσότερα ηλεκτρικά

Στο Τόκιο η Toyota παρουσίασε το FT-3e, ένα ηλεκτρικό crossover με φουτουριστικό σχεδιασμό που αναδεικνύει την πρόθεση της εταιρίας για να χτίσει μια ολοκληρωμένη γκάμα από ηλεκτρικά αυτοκίνητο.

Το νέο αυτό ηλεκτρικό concept προλογίζει ένα νέο ηλεκτρικό crossover που θα έχει σχεδιαστεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι πενταθέσιο και τετρακίνητο για να αποτελέσει τον αντίπαλο της BMW iX.

Όπως μπορούμε να δούμε έχει τη γνωστή επιβλητική σχεδίαση των ηλεκτρικών Toyota με την κάθετη μάσκα και τους λεπτούς προβολείς που πιάνει όλο το μπροστινό μέρος.

Πίσω, υπάρχει πάλι μια μεγάλη λεπτή μπάρα από LED, αεροτομή οροφής και μια έντονη κλίση του παρμπρίζ που τονίζει το crossover αμάξωμα. Το FT-3e έχει μήκος 4,860 μέτρα, πλάτος 1,955 και ύψος 1,595, με μεγάλο μεταξόνιο 3.000 χλστ.

Αντί για συμβατικούς εξωτερικούς καθρέπτες υπάρχουν κάμερες. Ταυτόχρονα, τα τετράγωνα στις κολόνες φαίνεται ότι χρησιμεύουν ως αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων για να αναπτυχθούν οι pop-up λαβές.

Ένα άλλο φουτουριστικό στοιχείο είναι τα μικρά πάνελ με εξωτερικές οθόνες στις πόρτες που προσφέρουν πληροφορίες για την θερμοκρασία, την ποιότητα του αέρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας πριν ο οδηγός μπει στο αυτοκίνητο.

Το εσωτερικό του FT-3e έχει στη διάθεσή του εφτά οθόνες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι οθόνες σε μέγεθος smartphone, δεξιά και αριστερά του τιμονιού, καθώς και κάμερες που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς καθρέφτες.

Παρόλο που η Toyota δεν έχει ανακοινώσει ακόμη σχέδια για την έκδοση παραγωγής, το FT-3e αποτελεί σίγουρα μια σαφή ένδειξη των φιλοδοξιών της μάρκας για τα ηλεκτρικά crossover του μέλλοντος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!