NEA

Ferrari SP-8: Ένα ακόμη αριστούργημα από τους Ιταλούς

Η Ferrari, φημισμένη για τις εξαιρετικές της one-off δημιουργίες, αποκάλυψε την SP-8, προϊόν ειδικής παραγγελίας από έναν πελάτη στην Ταιβάν.

Αποτελώντας μια μοναδική εκδοχή της F8 Spider, η SP-8 διαφέρει χάρη στον διακριτικό και λεπτομερή σχεδιασμό της. Ένα από τα κυριότερα στοιχεία της είναι η πλήρης απουσία οροφής, που μετατρέπει το αυτοκίνητο σε ένα μοναδικό roadster.

Με μια ειδκή χρωματική μίξη μεταξύ του ματ Argento Micalizzato και των γυαλιστερών ανθρακονημάτων σε χρώμα Blue Sandstone, η SP-8 αποτελεί ένα έργο τέχνης σε κίνηση.

Επιπλέον, οι νέοι προβολείς και τα πίσω φώτα εμπνευσμένα από τη Roma, προσθέτουν μια δόση κλασικισμού. Το σημείο αναφοράς είναι οι ζάντες που φέρνουν στο νου την θρυλική F40, αλλά με μοντέρνες λεπτομέρειες.

Επίσης, ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η φαρδιά μπροστινή μάσκα αλουμινίου 3D εκτυπωμένη, κατασκευασμένη από ένα μόνο καλούπι, με κάθετες ραβδώσεις για μια vintage πινελιά. Στο εσωτερικό της SP-8, οι λάτρεις της Ferrari θα εντυπωσιαστούν από τον κλασικό μοχλό ταχυτήτων, που αναβιώνει την παράδοση της εταιρείας.

Κάτω από την καπό, η SP-8 κρύβει τον γνωστό twin-turbo V8 κινητήρα 3,9 λίτρων, ο οποίος προσφέρει εκπληκτική απόδοση των 720 ίππων.

Η παρουσίαση της SP-8 έλαβε χώρα στο περίφημο Mugello της Ιταλίας και θα βρίσκεται στο Μουσείο της Ferrari στο Maranello για τους επόμενους μήνες, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει αυτό το μοναδικό μοντέλο. Στη συνέχεια θα παραδοθεί στον πελάτη της.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!