NEAPINED

Στα σκαριά το νέο Mazda MX-5

Στην έκθεση του Τόκιο η Mazda παρουσίασε το εντυπωσιακό πρωτότυπο Vision SP, ένα πρωτότυπο που κλέβει τις εντυπώσεις με τη σμιλεμένη σχεδίαση του και το πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα κίνησης διπλού ρότορα.

Αυτό το συναρπαστικό concept, με διαστάσεις μεγαλύτερες από το σημερινό MX-5, προκάλεσε την περιέργεια σχετικά με το πώς θα μπορούσε να μετουσιωθεί αυτό το ντιζάιν σε ένα MX-5.

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής Theottle ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργού, ενσωματώνοντας επιδέξια τα χαρακτηριστικά του Vision SP στο αμάξωμα του τωρινού MX-5.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με το υποτιθέμενο «νέο» MX-5 να ξεχωρίζει από τους μοντέρνους χωνευτούς προβολείς LED, ένα φωτιζόμενο λογότυπο της Mazda και μια μαύρη μάσκα που μοιάζει σα να βουτά στην άσφαλτο.

Το πίσω μέρος μιμείται το Vision SP, ενσωματώνοντας κυκλικά πίσω φώτα LED και φωτεινά γράμματα «Mazda». Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως όντως το επόμενο MX-5 θα έχει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision SP και θα βρίσκεται στις διαστάσεις του τωρινού μοντέλου.

Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε το σύστημα πρόωσης με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει ένα υβριδικό σύστημα με δύο ρότορες σε ρόλο range extender και μια μικρή μπαταρία. Το θετικό πάντως είναι ότι οι Ιάπωνες έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την ιστορία του θρυλικού MX-5.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!