NEA

Ούτε για παραγωγή καθισμάτων δεν επιλέγουν την Ελλάδα διεθνείς επιχειρήσεις

Η AUNDE, η οποία παράγει καλύμματα καθισμάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία, άνοιξε στις 24 Οκτωβρίου το δεύτερο εργοστάσιό της στη Σερβία, στην πόλη του Leskovac.

Το εργοστάσιο, έκτασης 13.000 τ.μ., απασχολεί 300 άτομα, ενώ το επόμενο έτος αναμένεται να ανοίξουν επιπλέον 260 θέσεις εργασίας. Η δοκιμαστική παραγωγή στο εργοστάσιο του Leskovac ξεκίνησε τον Αύγουστο.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Σερβίας, κ. Aleksandar Vucic, ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Slobodan Cvetkovic, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AUNDE Serbia κ. Annino De Venezia, ο Ιταλός Πρέσβης στη Σερβία, κ. Luca Gori και ο Δήμαρχος Leskovac, κ. Goran Cvetanovic.

Στο πρώτο εργοστάσιό της στη Jagodina, το οποίο άνοιξε πριν από εννέα χρόνια, η AUNDE απασχολεί 900 άτομα. Ο Όμιλος AUNDE ιδρύθηκε το 1899 και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο, λειτουργώντας περισσότερα από 40 εργοστάσια σε 20 χώρες.

Η AUNDE υπέγραψε μακροπρόθεσμη συμφωνία με τη Stellantis, για την κατασκευή των καλυμμάτων των καθισμάτων για τα Fiat Panda, Fiat 600 και Alfa Kid που κατασκευάζονται στο Kragujevac.

Από τα παραπάνω για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα είναι εκτός κάδρου και για επενδύσεις μικρού βεληνεκούς, πάντα με επίκεντρο την αυτοκινητοβιομηχανία. 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!