NEA

Πώς θα γλιτώσετε τα τέλη κυκλοφορίας ή ένα μέρος αυτών;

Υπάρχει τρόπος να γλιτώσω τα τέλη κυκλοφορίας ή  να περιορίσω τη δαπάνη που απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσω από τον βαρύ πέλεκυ των προστίμων;

Ναι, υπάρχει τρόπος και δεν είναι άλλος από την ακινησία του οχήματος για έναν μήνα ή και για όσο διάστημα το θελήσετε.

Αν για παράδειγμα ένα δίλιτρο 20ετίας απαιτεί 630 ευρώ ετήσια τέλη κυκλοφορίας και επιλέξεις να το ακινητοποιήσεις για 3 μήνες γα παράδειγμα, 150 και πλέον ευρώ θα εξοικονομηθούν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Άλλος τρόπος για να πετύχει κανείς έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει για όσους έχουν παλαιότερα δίλιτρα και όχι μόνο οχήματα.

Στο μεταξύ για να θέσεις σε ψηφιακή ακινησία το όχημα σου θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

  • Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα στην πλατφόρμα myCAR με τους κωδικούς Taxisnet.
  •  Επιλέγετε «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία» όπου καταχωρείτε ή επιλέγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία.
  • Καταχωρείτε τα στοιχεία της διεύθυνσης ακινητοποίησης του οχήματος, δηλαδή τον T.K. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό. 
  • Επίσης, δηλώνετε υπεύθυνα ότι ο χώρος στάθμευσης είναι, είτε ιδιόκτητος, είτε ενοικιασμένος ή παραχωρημένος. 
  • Υποβάλετε την αίτηση σας και εφόσον είστε μοναδικός ιδιοκτήτης, το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση για το αίτημα σας, το οποίο, με αντίστοιχη της προαναφερθείσας διαδικασίας, θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!