NEA

Στην Κίνα για τα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα έρθουν στην Ελλάδα

Αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών υπόσχεται το αρμόδιο υπουργείο – Στην Κίνα ο Γιάννης Ξιφαράς για τα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα έλθουν στην Ελλάδα

Τα μέτρα και οι δράσεις που υλοποιούνται για την Ανθεκτικότητα σε αστικό περιβάλλον και βιώσιμες μεταφορές παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια θεματικής ενότητας στο στο 3ο Συνέδριο «Green Deal Greece 2023» που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κομβικής σημασίας για την βιώσιμη αστική κινητικότητα είναι για το υπουργείο Μεταφορών τα ΜΜΜ. Προς επίρρωση τούτου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς αφού αναφέρθηκε στην προμήθεια των 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία και θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου, προσέθεσε πως ο επόμενος διαγωνισμός για τις προμήθειες λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αφορά στην προμήθεια και ηλεκτρικών αλλά και λεωφορείων υδρογόνου.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει στην Κίνα προκειμένου να διεκπεραιώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα παραλάβει η Ελλάδα τον Απρίλιο. Λεπτομέρειες που αφορούν τη χρήση, την ασφάλεια κλπ, και το αρμόδιο υπουργείο δίνει πολύ μεγάλη έμφαση.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων για τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις, ο διαγωνισμός της οποίας ετοιμάζεται στο υπουργείο σε επίπεδο τεχνικών όρων και προδιαγραφών.

Ο κ. Ξιφαράς, με το βλέμμα στραμμένο στην προσβασιμότητα αφού  παραδέχθηκε ότι «έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσουμε», προσέθεσε ωστόσο ότι γίνονται σχετικά βήματα όπως για παράδειγμα η εφαρμογή που θα εγκαινιαστεί σύντομα για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με την οποία θα ενημερώνονται τα άτομα ΑΜΕΑ για τυχόν προβλήματα στις μετακινήσεις και εναλλακτικές διαδρομές.

Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το σχέδιο του υπουργείο για το άνοιγμα της αγοράς των ΚΤΕΛ, καθώς πρόθεση της υπουργείου είναι η αναβάθμιση του μεταφορικού τους έργου, με σύγχρονα λεωφορεία και υπηρεσίες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!