NEAPINED

Το νέο Skoda Superb περνά στη νέα του γενιά

Η νέα, τέταρτη γενιά του κορυφαίου Skoda συνεχίζει την πορεία της με sedan και combi αμάξωμα. Πάντοτε με τεράστιους και πολυτελείς χώρους. Λανσάρισμα στα μέσα του 2024.

Η σχεδίαση του νέου Superb είναι πιο σύγχρονη και πιο δυναμική, έστω και αν διατηρεί το γνωστό σχήμα της. Άλλωστε, οι Τσέχοι συνηθίζουν να βαδίζουν σε ασφαλή σχεδιαστικά μονοπάτια και σοφά να εξελίσσουν τα σχήματα των προηγούμενων γενεών και να τα εκμοντερνίζουν.

Σε σχέση με το απερχόμενο Superb, οι διαστάσεις έχουν αλλάξει ελαφρά. Συγκεκριμένα, το μήκος της λιμουζίνας (στα 4,912 μέτρα) έχει αυξηθεί κατά 40 χιλιοστά, το ύψος κατά 10 χιλιοστά, και το πλάτος έχει μειωθεί κατά 15 χιλιοστά. Ταυτόχρονα, οι σχεδιαστές της τσέχικης εταιρείας έχουν βελτιώσει την αεροδυναμική (συντελεστής στο 0,25 cd), τόσο στο σεντάν όσο και στο στέισον, κατά 10% και 15% αντίστοιχα.

Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου ξεχωρίζει η μεγάλη, ελεύθερη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment. Η διαγώνιος της οθόνης αυτής είναι είτε 10,0 είτε 13,0 ίντσες, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Επίσης, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός στις 10 ίντσες, και υπάρχουν τρεις περιστροφικοί διακόπτες στην κεντρική κονσόλα που εξυπηρετούν πολλαπλές λειτουργίες.

Κάθε Smart Dial διαθέτει μια οθόνη διαγωνίου 1,25 ιντσών (32 χιλιοστών) και προσφέρει πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις. Μια σημαντική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε είναι η μεταφορά του επιλογέα ταχυτήτων στην κολόνα του τιμονιού, δημιουργώντας έτσι έναν πιο καθαρό χώρο μεταξύ των εμπρόσθιων καθισμάτων και βελτιώνοντας τον αποθηκευτικό χώρο.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι ευρύχωροι, και το πορτμπαγκάζ είναι επίσης μεγάλο, με χωρητικότητα 645 λίτρα στη λιμουζίνα και 690 λίτρα στο στέισον. Επιπλέον, υπάρχουν συνολικά 28 «Simply Clever» πρακτικές λύσεις που διευκολύνουν την καθημερινή χρήση.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η γκάμα περιλαμβάνει τον 1.5 TFSI με 150 ίππους, ο οποίος διαθέτει σύστημα ήπιας υβριδικής υποβοήθησης. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του 2.0 TSI με 204 και 265 ίππους, με την τελευταία να διατίθεται αποκλειστικά με τετρακίνηση. Επιπλέον, υπάρχει η τετρακίνητη ντίζελ έκδοση του 2.0 TDI με 193 ίππους, καθώς και η εισαγωγική έκδοση με 150 ίππους.

Για το στέισον, υπάρχει επίσης μια plug-in υβριδική έκδοση, η οποία συνδυάζει τον 1.5 TSI με έναν ηλεκτροκινητήρα, παρέχοντας συνολική ισχύ 204 ίππων. Η μπαταρία του συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα 25,7 kWh και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων. Η φόρτιση σε έναν wallbox ισχύος 11,0 kW μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρως σε μόλις 2,5 ώρες. Το κιβώτιο στο Superb PHEV είναι αυτόματο 6 σχέσεων, ενώ σε όλες τις άλλες εκδόσεις έχουμε 7 σχέσεις.

Βενζίνη + Mild HybridΜετάδοσηΙσχύς
1.5 mHEV7-Speed DSG FWD150 PS
2.0 TSI7-Speed DSG FWD204 PS
2.0 TSI7-Speed DSG AWD265 PS
Ντίζελ
2.0 TDI7-Speed DSG FWD150 PS
2.0 TDI7-Speed DSG AWD193 PS
Plug-in Hybrid (Combi)
1.5 TSI iV and e-motor6-Speed DSG FWD204 PS

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!