ΑΓΩΝΕΣ

GP Βραζιλίας 2023: Μπορείτε να μαντέψετε το νικητή;

Δε χρειάζεται να έχει ικανότητες μάντη. Ο Verstappen πήρε και αυτό το GP και έχει ακόμη δύο για να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Στο βάθρο ο Norris για την McLaren και ο Alonso για την Aston Martin.

Την 2η συνεχόμενη νίκη του στο Σάο Πάολο και την 17η για φέτος σημείωσε ο Verstappen που δεν απειλήθηκε από τον Lando Norris. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μετέτρεψε την pole position και το sprint σε νίκη κυριαρχώντας απόλυτα το αγωνιστικό τριήμερο.

Αρχικά έδωσε μια μάχη με τον Norris, αλλά στη συνέχεια προηγήθηκε. Ο Verstappen δεν αντιμετώπισε σημαντικές πιέσεις μετά τους πρώτους 10 γύρους, διατηρώντας πλεονέκτημα 8,2 δευτερολέπτων, αν και ο Norris προσπάθησε να επιστρέψει προς το τέλος.

Παρά την 6η θέση εκκίνησης, ο Norris ανέβηκε στην κατάταξη χάρη σε δύο κρίσιμα γεγονότα γύρω από την εκκίνηση του αγώνα. Καταρχάς, ο Charles Leclerc αντιμετώπισε πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημα στον γύρο σχηματισμού και στη συνέχεια χτύπησε τον τοίχο στην Ferradura, τερματίζοντας τον αγώνα του πριν καν ξεκινήσει.

Αυτό άνοιξε μια θέση στην πρώτη σειρά, στην οποία επικράτησε ο Norris, ενώ ο Fernando Alonso ξεκίνησε αργά μπροστά του, δίνοντας την ευκαιρία στην πρώτη στροφή να πάρει την δεύτερη θέση, ενώ ο Lewis Hamilton έμεινε πίσω από τις δύο Aston Martin για να διασφαλίσει την τρίτη θέση.

Από την πρώτη στροφή ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία λόγω σύγκρουσης μεταξύ των Alex Albon και Kevin Magnussen, ενώ ο Norris διατήρησε τη δεύτερη θέση στην επανεκκίνηση.

Ο Norris προσπάθησε να πιέσει τον Verstappen στους τρεις επόμενους γύρους και τον πίεσε αρκετά στον όγδοο, όταν προσπάθησε να ανοίξει χώρο στην εξωτερική πλευρά της πρώτης στροφής. Ακολούθησε μια προσπάθεια στην στροφή 4, αλλά ο Verstappen υπερασπίστηκε την θέση του και ο οδηγός της McLaren αναγκάστηκε στη συνέχεια να υποχωρήσει, έχοντας καταναλώσει μεγάλο μέρος της ελαστικής του διάρκειας.

Η διαφορά μεταξύ των δύο πρωτοπόρων σύντομα αυξήθηκε σε πάνω από δύο δευτερόλεπτα, καθώς ο Norris αντιμετώπιζε δυσκολίες στο να ακολουθήσει τον Verstappen που είχε το πλεονέκτημα της ταχύτητας.

Και οι δύο οδηγοί έκαναν pit-stops στον 27ο γύρο με τη διαφορά να αυξάνεται στα 3,6 δευτερόλεπτα, αλλά ο Norris έχασε ένα δευτερόλεπτο στο pitlane, προσθέτοντας έτσι στο πλεονέκτημα του Verstappen.

Ο Norris ακολουθούσε τον Verstappen, αλλά μετά τα μισά η διαφορά μεταξύ των δύο μονοθεσίων έγινε πιο εμφανής και ο Verstappen είχε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα στον 56ο γύρο όπου έκανε και το δεύτερο pit-stop.

Αφού έκανε το δικό του pit-stop τρεις γύρους αργότερα, ο Norris παρέμεινε πίσω κατά 14 δευτερόλεπτα, αλλά κατάφερε να μειώσει τη διαφορά σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Alonso κατάφερε να επικρατήσει του Sergio Perez για την τρίτη θέση στον αγώνα. Αν και πιέστηκε από τη Red Bull κατά τον τελευταίο γύρο, κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του και να τερματίσει τρίτος, με μόλις 0.053 δευτερόλεπτα.

Ο Stroll τερμάτισε 5ος και ολοκλήρωσε μία πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του πατέρα του. Ο Sainz έσωσε το γόητρο της Ferrari στη 6η, ενώ ο Hamilton τερμάτισε 8ος σε έναν απογοητευτικό αγώνα για τη Mercedes με το Russell να εγκαταλείπει. Ο Tsunoda πήρε τη 9η θέση, ενώ ο Ocon κατάφερε να πάρει τον τελευταίο διαθέσιμο βαθμό με τρία pit-stops.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στη Βραζιλία. Επόμενος αγώνας στο Λας Βέγκας (19 Νοεμβρίου, στις 08:00), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!