NEA

Πράσινο φως για την υβριδική Porsche 911

Οι λάτρεις της Porsche και της εμβληματικής 911 έχουν λόγο να χαίρονται, καθώς η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε την επερχόμενη έλευση μιας υβριδικής έκδοσης.

Αν και ορισμένοι φαίνεται να ανησυχούν για το μέλλον των κλασικών αυτοκινητικών αρχετύπων, η Porsche υπόσχεται να συνδυάσει την αρίστη απόδοση με τη βιώσιμη και πράσινη τεχνολογία.

Ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των Model Lines 911 και 718, αποκάλυψε ότι η Porsche εργάζεται επίμονα για την ανάπτυξη του υβριδικού μοντέλου επιδόσεων για το μοντέλο 992.2, με την αναμενόμενη κυκλοφορία να προγραμματίζεται γύρω στα μέσα της δεκαετίας.

Η Porsche αναγνωρίζει τη σημασία της διατήρησης μιας ελαφριάς υβριδικής παραλλαγής, προσδοκώντας ότι αυτή θα στηριχθεί σε ένα μοντέλο υψηλής απόδοσης από τη γκάμα της 911.

Από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει, φαίνεται ότι το υβριδικό μοντέλο θα ενσωματώσει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αν και δεν θα διαθέτει δυνατότητες plug-in. Αυτό υποδηλώνει ένα φουλ αυτοφορτιζόμενο -από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης- υβριδικό σύστημα.

Η υβριδική 911, πιθανότατα βασισμένη στην GT2 RS, θα προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση, ξεπερνώντας τους 700 ίππους, ενώ το βάρος του αυτοκινήτου δεν αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με μια Turbo S.

Παράλληλα, η Porsche επισημαίνει ότι μια πλήρως ηλεκτρική 911 δεν είναι στα σχέδιά της για την τρέχουσα γενιά, κρατώντας έτσι ζωντανή την παράδοση της εμβληματικής σπορ σειράς, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για το μέλλον.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!