NEAPINED

Το Nevera πιάνει τα 276 χλμ./ώρα με την όπισθεν [video]

Τα ρεκόρ ταχύτητας αποτελούν πάντα αντικείμενο θαυμασμού και έκπληξης. Ένα από αυτά τα αξιοσημείωτα ρεκόρ έγινε πρόσφατα από το εντυπωσιακό Rimac Nevera, ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον πλανήτη.

Το Rimac Nevera κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου με την όπισθεν, κάτι που πέρασε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness. Με εντυπωσιακή ταχύτητα 275,74 χλμ./ώρα… προς τα πίσω, το Nevera ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταχωρηθεί πριν από δύο δεκαετίες από ένα Caterham 7 Fireblade, το οποίο είχε πιάσει τα 165 χλμ./ώρα.

Αυτό το απίστευτο ρεκόρ οφείλεται στο μοναδικό σύστημα μετάδοσης του Nevera, το οποίο αποτελείται από τέσσερις προσαρμοσμένους ηλεκτροκινητήρες μόνιμων μαγνητών με ψύξη λαδιού -έναν για κάθε τροχό- που επιτρέπουν στο όχημα να κινείται τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω με πλήρη ισχύ.

Το πρωτοποριακό σύστημα κίνησης του Nevera παράγει εντυπωσιακή ισχύ 1.942 ίππων, ενώ διαθέτει μία μπαταρία 120 kWh και 500+ χιλιόμετρα αυτονομίας. Η κροατική εταιρία δίνει ένα εργοστασιακό 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, ένα 0-200 σε 5,2 δλ. και μια ρεπρίζ 100-200 χλμ./ώρα σε μόλις 2,95 δλ. Τιμές που μπορεί να πετύχει μόνο ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό supercar.

Το ρεκόρ αυτό δεν ήταν απλώς αποτέλεσμα τύχης. Η ομάδα μηχανικών του Nevera αναγνώρισε τη δυνατότητα του hypercar της να επιτύχει ταχύτητες υπερβαίνοντας τα 250 χλμ./ώρα με την όπισθεν, παρά την έλλειψη αεροδυναμικής, ψύξης και σταθερότητας για ένα τέτοιο κατόρθωμα.

Η προσπάθεια για την επίτευξη του ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της ATP στο Papenburg της Γερμανίας. Εκεί, ο οδηγός δοκιμών του αυτοκινήτου, Goran Drndak, κατάφερε να ελέγξει το Nevera εξασφαλίζοντας σταθερότητα και ισορροπία καθώς έφτανε στην τελική ταχύτητα της όπισθεν.

Αυτό το επίτευγμα προστίθεται στον εντυπωσιακό κατάλογο των διακρίσεων του Rimac Nevera, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης του ρεκόρ χρόνου γύρου στο Nürburgring για το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής και της επίτευξης του ταχύτερου ρεκόρ EV παραγωγής στο Goodwood Festival of Speed.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!