NEA

Ford Otosan: Με ηλιακή ενέργεια και τεχνητή νοημοσύνη για το εργοστάσιο του μέλλοντος

Του χρόνου θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών E-Transit Custom και E-Tourneo Custom, τα οποία θα βοηθήσουν την Ford Otosan να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Τουρκία έως το 2030.

Ο μετασχηματισμός του εργοστασίου της Ford Otosan στο Yeniköy είναι εντυπωσιακός και συνδυάζει πολλές προηγμένες τεχνολογίες και καινοτομίες για την παραγωγή του νέου Ford Transit Custom και του Ford Tourneo Custom. Αυτές οι προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν:

Ηλιακή Ενέργεια: Οι φωτοβολταϊκές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των φωτοβολταϊκών γυάλινων τοίχων, χρησιμοποιούνται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο. Επιπλέον, η τεχνολογία Solar Wall χρησιμοποιεί το ηλιακό φως για τη θέρμανση του νερού των εγκαταστάσεων, μειώνοντας τη χρήση φυσικού αερίου.

Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εικονικών προσομοιώσεων παραγωγής, γνωστών ως “ψηφιακά δίδυμα”. Αυτό βοηθά στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας της παραγωγής και στην ευέλικτη ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς και την προσφορά εξαρτημάτων.

Ενσωμάτωση και Συνδεσιμότητα: Τα οχήματα παράγονται με πλήρη ενσωμάτωση στην πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro, με τη χρήση συνδεσιμότητας 5G. Αυτό επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση και την παροχή προηγμένων υπηρεσιών.

Αειφορία: Οι λύσεις του εργοστασίου στο Yeniköy, όπως η χρήση ηλιακής ενέργειας και άλλες προηγμένες τεχνολογίες, προωθούν την αειφόρο παραγωγή και συνεισφέρουν στην επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα στις εγκαταστάσεις της Ford Otosan στην Τουρκία έως το 2030.

Το εργοστάσιο επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα, την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα της παραγωγής των επαγγελματικών οχημάτων της Ford. Οι ηλεκτρικές εκδόσεις του Ford Transit Custom και του Ford Tourneo Custom θα αποτελέσουν μέρος της βιώσιμης στρατηγικής της εταιρείας προς την μείωση των εκπομπών CO2 και την υποστήριξη του περιβάλλοντος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!