NEAPINED

Ανησυχία για τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα

Τα PHEV ακούγονται ως μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν την πρακτικότητα ενός υβριδικού και το όφελος ενός ηλεκτρικού.

Τα πρώτης γενιάς plug-in υβριδικά είχαν αυτονομία στα περίπου 30-50 χιλιόμετρα. Ωστόσο, τα πιο πρόσφατα, χάρη στη μεγαλύτερη και αποδοτικότερη μπαταρία τους, μπορούν να διανύσουν έως και 100 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Και ταυτόχρονα να μην έχουν το άγχος της αυτονομίας χάρη στον κινητήρα βενζίνης. Και παρόλο που στην χώρα μας δεν υπάρχει κρατική επιδότηση, σε άλλες αγορές δεν ισχύει το ίδιο και τα PHEV έχουν αρκετά χαμηλή τιμή.

Ωστόσο, τα μηνύματα που έρχονται από τη Γερμανία είναι ανησυχητικά, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τις επιδοτήσεις στα plug-in υβριδικά. Φέτος, αν εξαιρέσουμε την Γερμανία, τα plug-in υβριδικά παρουσιάζουν άνοδο στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, με πρωταγωνιστή το Ford Kuga PHEV.

Ωστόσο, τα PHEV αντιμετωπίζονται με προβληματισμό από αρκετές χώρες, καθώς οι μετρήσεις τους σε CO2 σε πραγματικές συνθήκες είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες του δοκιμές WLTP.

Σύμφωνα με έκθεση του ICCT οι εκπομπές των PHEV είναι 3 έως 5 φορές πάνω από τα επίσημα στοιχεία. Από την άλλη, μελέτες δείχνουν ότι τα PHEV σε εταιρικούς στόλους κινούνται με ηλεκτρισμό μόλις στο 15% του χρόνου, όταν το πρότυπο WLTP τα μετρά στο 85% του χρόνου λειτουργίας τους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Τα PHEV είναι, τελικά, μια αυταπάτη ή καλύτερα μια μπίζνα ηλιθιότητας.
    Αλήθεια, γιατί θα πρέπει να φορτίσει κάποιος για 8 ώρες μια μπαταρία που θα του εξασφαλίσει αυτονομία κίνησης 30 χιλιομέτρων;
    Ο χρόνος είναι, πράγματι, χρήμα… και το χρήμα ρέει από τις τσέπες ηλίθιων πολιτών στις τσέπες πιο ηλίθιων κατασκευαστών, μετατρέποντας την οικολογία, όπως λέει και ο Michel Onfray, σε μια νέα παράμετρο ευκαιριών του καπιταλισμού που εγώ θα συμπλήρωνα του παρασιτικού καπιταλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!