NEA

Το Xiaomi SU7 είναι το πρώτο της μάρκας

Μπαίνοντας στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Xiaomi, ο γνωστός κατασκευαστής smartphones, αποκαλύπτει το πρώτο της αυτοκίνητο, το SU7.

Σχεδιασμένο για να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3, αυτό το μικροσκοπικό ΗΟ, γνωστό μέχρι πρότινος με την κωδική ονομασία MS11, είναι έτοιμο να προστεθεί στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να θέσει νέα στάνταρ.

Παρόλο που δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί επίσημα, το SU7 έχει διαρρεύσει από το Κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT), προσφέροντας μια πρώτη γεύση στις φιλοδοξίες της Xiaomi στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το κομψό design του σεντάν, με εμφανείς επιρροές από Porsche Taycan και McLaren, έχει ένα αεροδυναμικό σχήμα με χαμηλό ρύγχος, ενσωματωμένες λαβές πόρτας και μυώδη πίσω καμπύλες.

Με μεταξόνιο στα 3.000χλστ., όσο το Hyundai Ioniq 5, το SU7 ξεχωρίζει σε μέγεθος, ξεπερνώντας το Tesla Model 3. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ζάντες 19 ή 20 ιντσών, ενώ οι αισθητήρες Lidar υποστηρίζουν προηγμένες συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Το λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί στην Κίνα για τα τέλη του έτους, με το SU7 να προσφέρει τρεις επίπεδα εξοπλισμού: τα SU7, SU7 Pro και SU7 Max, με κάποιες εκδόσεις να διαθέτουν ενεργητική αεροτομή.

Η βασική έκδοση διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 295 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς, με τελική ταχύτητα 208 χλμ./ώρα. Για όσους αναζητούν περισσότερη ισχύ, θα υπάρχει μία τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με συνολικά 664 ίππους και τελική στα 264 χλμ./ώρα.

Ενώ προηγούμενες φήμες υπονοούσαν και μία ranger extender υβριδική έκδοση με turbo κινητήρα 1,5 έναν κινητήρα επέκτασης εύρους 1,5 λίτρων, τα δεδομένα του MIIT δεν επιβεβαιώνουν αυτήν τη λειτουργία.

Ωστόσο, το SU7 αναμένεται να προσφέρει άψογη ενσωμάτωση και διασύνδεση μεταξύ των φορητών συσκευών και του αυτοκινήτου, εκμεταλλευόμενο το HyperOS της Xiaomi, ένα λειτουργικό σύστημα που εξελίχθηκε inhouse ειδικά για τόσο για τα smartphones όσο και για τα smartcars.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!