NEA

Ποια περιοχή είναι πρώτη σε τροχαία στον κόσμο;

Δείτε ποια περιοχή προηγείται στον κόσμο όσον αφορά την ασφάλεια στον τομέα των οδικών ατυχημάτων και ποια είναι η χειρότερη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάσταση ασφαλείας στους δρόμους της ΕΕ ξεχωρίζει δραματικά από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Κάθε έτος, παρατηρούνται μόλις 45 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους στην ΕΕ, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται σε 167.

Αυτή η εξαιρετικά χαμηλή στατιστική αποτελεί αντικείμενο έκθεσης από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές οχημάτων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι δρόμοι της ΕΕ είναι οι ασφαλέστεροι στον πλανήτη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη θέση στη λίστα με τις περισσότερες θανατηφόρες συγκρούσεις ανά εκατομμύριο κατοίκους, καθώς αυτή ανήκει στην Αφρική με 272 θανάτους ετησίως.

Είναι προφανές ότι παρά τη γενική τάση προς τη μείωση των ατυχημάτων, υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμη σημαντικά προβλήματα ασφαλείας στον οδικό χώρο.

Σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν αυτήν τη σοβαρή πραγματικότητα, οι κατασκευαστές παρέχουν ένα διαδραστικό εικονογράφημα που προσφέρει λεπτομερή επισκόπηση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων για κάθε μία από τις κύριες περιοχές του κόσμου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!