NEAPINED

Ασύλληπτη τιμή έπιασε μονοθέσιο του Lewis Hamilton

Το μονοθέσιο της Mercedes Formula 1 που οδήγησε ο Lewis Hamilton κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2013, το οποίο του χάρισε την πρώτη του νίκη στην ομάδα, πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Λας Βέγκας για 18,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το μονοθέσιο  με το σασί Mercedes W04 #4 οδηγήθηκε από τον Hamilton στη διάρκεια 14 από τους 19 αγώνες της σεζόν του 2013, καταλήγοντας στη 4η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Hamilton κατέκτησε την πρώτη του νίκη με την ομάδα στο Grand Prix της Ουγγαρίας, αφού εκκίνησε από την pole και προηγήθηκε του οδηγού της Lotus, Kimi Raikkonen, και του Sebastian Vettel της Red Bull.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο Mercedes-AMG Petronas F1 W04 , με το οποίο ο Hamilton πέτυχε τρία ακόμη βάθρα (3η θέση στη Μαλαισία, την Κίνα και στο Βέλγιο), έγινε το πρώτο που προσφέρθηκε προς πώληση στο κοινό, με τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s να τρίβει τα χέρια του στο Λας Βέγκας, αφού το ποσό της πώλησης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Wynn’s Awakening και συντονιστής ήταν ο James Corden. Αν και ήταν μια σχετικά μικρή δημοπρασία με 39 αντικείμενα, μία αγωνιστική φόρμα που φορούσε ο Michael Schumacher κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ιταλίας το 2003 πωλήθηκε για 102.000 ευρώ.

Ένα αγωνιστικό Ferrari F40 GT του 1990, που αρχικά ανήκε στο σχεδιαστή του κυκλώματος της Mugello και συμμετείχε στο Ιταλικό πρωτάθλημα GT, δεν πούλησε καθώς δεν έφτασε το κατώτατο όριο της τιμής.

1954 Mercedes W196R

Το ρεκόρ τιμής για ένα μονοθέσιο της Formula 1 σημειώθηκε το 2013 από τη Mercedes W196R του 1954, με το οποίο ο Juan Manuel Fangio κατέκτησε τον δεύτερο από τους πέντε τίτλους του. Είχε πετύχει το ασύλληπτο ποσό των 22,82 εκατομμυρίων ευρώ.

1955 Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut

Γενικότερα, το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ είναι επίσης μια Mercedes, μία αγωνιστική 300SLR «Uhlenahut Coupe» που είχε αλλάξει χέρια σε μια ιδιωτική συμφωνία μεσολάβησης της RM Sotheby’s με την Mercεdes.

Τα 143 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για προγράμματα υποτροφιών και έρευνας για νέους που εξειδικεύονται στην περιβαλλοντική επιστήμη και την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!