NEAPINED

Επίσημο: Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι μία 67χρονη Mercedes!

Μια Mercedes του 1955, που υπάρχει μόνο σε δύο αντίτυπα, πουλήθηκε στις αρχές Μαΐου για 135 εκατομμύρια ευρώ, πετυχαίνοντας το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα αυτοκίνητο που πουλήθηκε σε δημοπρασία, όπως ανακοίνωσε  η RM Sotheby’s.

H αρχική είδηση επιβεβαιώθηκε. Η Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut του 1955 πουλήθηκε στις 5 Μαΐου σε μια εμπιστευτική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, σε συνεργασία με την Sotheby’s.

Μάλιστα, αυτή η τιμή των 135 εκατομμυρίων ευρώ που πουλήθηκε η Mercedes είναι τιμή τριπλάσια από το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 2018 μια Ferrari 250 GTO του 1962. Η οποία πωλήθηκε το 2018 από τον οίκο RM Sotheby’s για περισσότερα από 48 εκατομμύρια δολάρια (45 εκατομμύρια ευρώ).

Επιπλέον, η Mercedes «300 SLR είναι τώρα στο top 10 των πιο ακριβών αντικειμένων που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία», λέει η RM Sotheby’s.

Το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε στη Mercedes-Benz, πουλήθηκε σε ιδιώτη συλλέκτη. Τα έσοδα από την πώληση «θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός διεθνούς ταμείου της Mercedes-Benz για υποτροφίες και εκπαίδευση  για τους νέους στην περιβαλλοντική επιστήμη και την απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!