PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Λας Βέγκας 2023: Όλα στον Verstappen!

Ο Verstappen πέρασε νικητής και από το Λας Βέγκας με τη Red Bull να κάνει το «1-3». Καταπληκτικός ο Leclerc που πήρε τη δεύτερη θέση από τον Perez στον τελευταίο γύρο, ο οποίος ήτα και άτυχος στα μέσα του αγώνα λόγω του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Σε ένα συναρπαστικό θέαμα ο Max Verstappen είναι ο νικητής στο Grand Prix του Λας Βέγκας, εξασφαλίζοντας την 18η του νίκη για το 2023.

Η νίκη του οδηγού της Red Bull Racing δεν ήταν εύκολη, καθώς αντιμετώπισε τόσο ποινή 5 δλ. στην εκκίνηση, ενώ είχε και ζημιές στο μονοθέσιο του.

Ο αγώνας εκκίνησε με μία έντονη μάχη μεταξύ του Verstappen και του Charles Leclerc της Ferrari. Ο Verstappen δέχτηκε ποινή για μια σύγκρουση στον πρώτο γύρο με τον Leclerc και υπέστη ζημιές σε άλλο περιστατικό που εμπλέκονταν με τον οδηγό της Mercedes, George Russell.

Παρά τα προβλήματα αυτά, ο Verstappen έδειξε την πυγμή και την ικανότητά του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η έναρξη του αγώνα περιλάμβανε πολλαπλά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένης μιας σύγκρουσης μεταξύ του Fernando Alonso και του Valtteri Bottas, πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση που ενέπλεξε και άλλους οδηγούς όπως ο Sergio Perez, ο Carlos Sainz και ο Lewis Hamilton.

Τα αποτελέσματα αυτών των περιστατικών οδήγησαν στην ενεργοποίηση του εικονικού Safety Car από στον πρώτο γύρο.

Ο Verstappen άρχισε γρήγορα να χτίζει ένα σημαντικό προβάδισμα πριν από το ατύχημα του Lando Norris που προκάλεσε την είσοδο του πραγματικού Safety Car στον 3ο γύρο.

Οι επόμενοι γύροι ήταν γεμάτοι στρατηγικές αλλαγές ελαστικών, με τον Verstappen να λαμβάνει ποινή 5 δευτερολέπτων για την προηγούμενη σύγκρουση με τον Leclerc.

Η Red Bull ενημέρωσε τον Ολλανδό οδηγό να διατηρήσει το προβάδισμά του πέραν της διάρκειας της ποινής πριν από το πρώτο του pitstop.

Ο Leclerc, επιδεικνύοντας την αγωνιστική βελτίωση της Ferrari, μείωσε την απόσταση από τον Verstappen και τελικά τον προσπέρασε στον 16ο γύρο.

Ο Verstappen υποχρεώθηκε να εκτελέσει την ποινή του κατά τη διάρκεια μιας στάσης στα pits, αλλάζοντας τα ελαστικά του σε σκληρά.

Ταυτόχρονα, ο Leclerc δημιούργησε ένα προβάδισμα πριν από την επιστροφή του Verstappen στον αγώνα, βρισκόμενος ακόμα πίσω από τον Russell, ο οποίος είχε κάνει pitstop λίγους γύρους νωρίτερα.

Μια σύγκρουση μεταξύ του Verstappen και του Russell, με ζημιές στα δύο μονοθέσια έφερε στην πίστα ένα ακόμα Safety Car. Ο αγώνας επανήλθε στον 29ο γύρο, με τον Leclerc να χάνει έδαφος έναντι του Perez.

Παρά την επανάκτηση της πρωτοπορίας από τον Verstappen, αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό από τον Leclerc και τον Perez, οι οποίοι μάχονταν για τη δεύτερη θέση.

Σε μια στρατηγική κίνηση, ο Verstappen υποχώρησε προκειμένου να βοηθήσει τον Perez με ένα μακρινό slipstream, επιτρέποντας στον Leclerc να κάνει μια αιφνιδιαστική επίθεση στον τελευταίο γύρο.

Ο Leclerc πραγματοποίησε μια τολμηρή κίνηση στη στροφή 14 για να ασφαλίσει τη 2η θέση, με τον Perez να τερματίζει μόλις 0,1 δευτερόλεπτο πίσω στην 3η θέση.

Ενώ ο Russell πραγματοποίησε εντυπωσιακές προσπεράσεις προς το τέλος του αγώνα για να τερματίσει 4ος, μια ποινή τον υποβάθμισε στην 8η θέση.

Ο Esteban Ocon κατέκτησε την 4η θέση, ενώ ο Lance Stroll και ο Carlos Sainz τερμάτισαν 5ος και 6ος, αντίστοιχα.

Ο Lewis Hamilton, παρά τα προβλήματα του αγώνα που περιλάμβαναν επαφές με τον Piastri, τερμάτισε 7ος, ενώ ο Alonso και ο Piastri ολοκλήρωσαν τις 10 πρώτες θέσεις. Ο Yuki Tsunoda και ο Nico Hulkenberg αποσύρθηκαν προς το τέλος του αγώνα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η νίκη του Verstappen στο Λας Βέγκας πρόσθεσε ένα ακόμα κεφάλαιο στην εντυπωσιακή του σεζόν του 2023, αναδεικνύοντας την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και να διατηρεί τη θέση του στην πρωτοπορία της Φόρμουλα 1.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στo Λας Βέγκας. Επόμενος και τελευταίος αγώνας για φέτος στο Άμπου Ντάμπι (26 Νοεμβρίου, στις 15:00), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!