NEA

Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση του παρμπρίζ σε μια McLaren F1; [video]

Η McLaren F1, ένα υπεραυτοκίνητο που έχει γράψει ιστορία για την απίστευτη απόδοσή του αλλά και το πολύ υψηλό κόστος συντήρησής του.

Στον επίσημο «τιμοκατάλογο» της βρετανικής φίρμας, η αντικατάσταση του παρμπρίζ αποτελεί μια δαπάνη που ξεπερνά τα όρια της λογικής, κοστίζοντας συνολικά 28.900 ευρώ. Αυτό το ποσό περιλαμβάνει 21.600 ευρώ για το ίδιο το τζάμι και επιπλέον 7.300 ευρώ για την εγκατάσταση του.

Πρόσφατα, δύο ατυχείς ιδιοκτήτες McLaren F1 βίωσαν τη δύσκολη στιγμή του ραγισμένου παρμπρίζ, αντιμετωπίζοντας συνολική ζημιά περίπου 57.800 ευρώ τον καθένα. Και τα δύο παρμπρίζ ράγισαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Velocity Invitational το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Sonoma Raceway στην Καλιφόρνια.

Ευτυχώς, η McLaren διαθέτει ακόμα αυθεντικά ανταλλακτικά παρμπρίζ στην αποθήκη της και σχεδιάζει να παράγει νέα μέσω της McLaren Special Operations. Αυτό εγγυάται ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα έλλειψης ανταλλακτικών στο μέλλον.

Η δέσμευση της McLaren στη βιωσιμότητα της F1 φαίνεται και στην ανανέωση άλλων εξαρτημάτων, όπως δεξαμενές καυσίμου και τροχούς από αλουμίνιο.

Αυτά φυσικά ενδιαφέρουν μόνο όσους έχουν στην κατοχή τους πάνακριβα σπορ μοντέλα. Και όπως λέει και ο λαός τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!