NEAPINED

Σπάνια Mercedes CLK GTR Roadster πωλήθηκε για πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια

Στα ύψη ανέβηκαν οι τιμές σε δημοπρασίες σπάνιων σπορ αυτοκινήτων, με μια εκπληκτική Mercedes CLK GTR Roadster να πωλείται πρόσφατα στο Λας Βέγκας για το αστρονομικό ποσό των 10.235.000 δολαρίων.

Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει σε μία σειρά από έξι CLK GTR Roadster που παρασκευάστηκαν ποτέ, με έτος παραγωγής το 2002. Αυτά τα εκλεκτικά οχήματα αποτίνουν φόρο τιμής στο αγωνιστικό μοντέλο που δημιούργησε η Mercedes στα τέλη της δεκαετίας του ’90 για το GT πρωτάθλημα.

Μόλις 28 μονάδες κατασκευάστηκαν, μεταξύ των οποίων και δύο πρωτότυπα, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο γεγονός ότι από αυτές, μόνο έξι ήταν roadster. Το πωληθέν αυτοκίνητο, με αριθμό σασί 000034, είναι το τρίτο στη σειρά και έχει διανύσει μόλις 170 χιλιόμετρα από την πρώτη του άδεια κυκλοφορίας.

Με έναν V12 κινητήρα 6,9 λίτρων που παράγει 622 ίππους στους πίσω τροχούς, αυτή η σπάνια Mercedes CLK GTR Roadster αναμένεται να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία στο μέλλον.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!