NEA

Τα SUV συνεχίζουν να πουλάνε – Το ίδιο και τα ηλεκτρικά crossover

Η αγορά των SUV στην Ευρώπη διατηρεί μια σταθερή ανοδική τάση, καθώς η ζήτηση για αυτοκίνητα αυτού του τύπου αμαξωμάτων/ μοντέλων συνεχίζει να εκτοξεύεται.

Επωφελούνται σημαντικά διάφορα τμήματα της αγοράς, με ιδιαίτερη έμφαση στα premium μεσαία, τα προσιτά μεσαία, και τα premium compact SUV. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς οι πωλήσεις αυτών των κατηγοριών αυξήθηκαν κατά 42%, 35%, και 32% αντίστοιχα, μέχρι τον Οκτώβριο.

Στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV, το Tesla Model Y κατέκτησε την κορυφή με εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεών του κατά 142%, προσφέροντας περισσότερες από 107.000 επιπλέον μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, το VW ID.4 παρήγαγε σημαντική επιτυχία, καταγράφοντας αύξηση 64% στις πωλήσεις του με 56.820 μονάδες.

Τα BMW iX1 και Alfa Romeo Tonale εισήλθαν επίσης δυναμικά στην κατηγορία των premium compact SUV, σημειώνοντας εντυπωσιακές αυξήσεις στις πωλήσεις τους.

Παρά το γεγονός ότι το Volvo XC40 είναι παλαιότερο μοντέλο, διατήρησε την κυριαρχία του με αύξηση των πωλήσεών του κατά 35%, φτάνοντας τις 81.522 μονάδες.

Σημαντική συνεισφορά στην άνοδο της αγοράς είχαν τα ηλεκτρικά οχήματα, με τα Model Y, ID.4 και MG4 να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων συνολικά αυξήθηκαν κατακόρυφα, καταγράφοντας αύξηση 45% με 1.437.881 μονάδες μέχρι τον Οκτώβριο.

Το MG4 ξεχώρισε ως το τέταρτο κατά σειρά δημοφιλέστερο ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη, συνεισφέροντας 50.208 πωλήσεις στον συνολικό αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων για την τρέχουσα χρονιά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!