NEA

Η Nissan προχωράει με 100% ηλεκτρικά μοντέλα

Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα έναν σημαντικό επιταχυνόμενο ρυθμό μετάβασης προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό, ενισχύοντας το όραμά της για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα τρία μοντέλα που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

Η ανακοίνωση επικεντρώνεται στον κόμβο EV36Zero στο Sunderland, το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Βρετανία, το οποίο θα φιλοξενήσει τρία ηλεκτρικά οχήματα, τρία gigafactories και μια σημαντική επένδυση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για 7.000 υπαλλήλους της Nissan και υποστηρίζοντας άμεσα και έμμεσα 30.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το φιλόδοξο project περιλαμβάνει επίσης τις επόμενες ηλεκτρικές εκδόσεις των δημοφιλών μοντέλων Qashqai και Juke της Nissan. Επιπλέον, η Nissan επιβεβαίωνει ότι το τρίτο όχημα που θα παραχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η επόμενη γενιά του Nissan LEAF, που συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το EV36Zero Microgrid θα διαδραματίσει καίριο ρόλο, παρέχοντας βιώσιμη ενέργεια για την κατασκευή οχημάτων και μπαταριών. Αυτό το μικροσύστημα θα ενσωματώνει αιολικά και ηλιακά πάρκα της Nissan, επιτρέποντας την παραγωγή 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για την εταιρεία και τους προμηθευτές της.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, τόνισε τη σημασία των ηλεκτρικών οχημάτων στα σχέδια της εταιρείας για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Το project EV36Zero θέτει το εργοστάσιο του Sunderland στο επίκεντρο της μελλοντικής παραγωγής, ενισχύοντας τη θέση της περιοχής ως κέντρο καινοτομίας και παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει επίσης τη δέσμευση της Nissan να παρουσιάσει στην Ευρώπη αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030, συμπορεύοντας την εταιρεία με το όραμα Ambition 2030 για έναν πιο βιώσιμο κόσμο, ασφαλή και απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak, χαρακτήρισε την επένδυση της Nissan ως μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενισχύοντας το μέλλον του Sunderland ως του Silicon Valley του Ηνωμένου Βασιλείου για την καινοτομία και την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Nissan Προωθεί Το Μέλλον της Ηλεκτροκίνησης με Τρία Νέα Ηλεκτρικά Οχήματα

Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα έναν επενδυτικό σχεδιασμό ύψους 1,12 δισ. λιρών για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, επικεντρώνοντας το R&D και την παραγωγή των δύο νέων μοντέλων, τα οποία αποτελούν συνέχεια της προσπάθειάς της για την πλήρη ηλεκτροκίνηση. Αυτή η επένδυση ακολουθεί την προηγούμενη ανακοίνωση ύψους 423 εκατομμυρίων λιρών, αφορώντας την πρώτη φάση του EV36Zero για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν:

  • Nissan Qashqai: Το αυθεντικό crossover με τις υψηλότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022, αντιπροσωπεύοντας το ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Nissan JUKE: Το κόμπακτ crossover που έχει σπάσει τους κανόνες και έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις.
  • Nissan LEAF: Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, με περισσότερα από 250.000 κατασκευασμένα στο εργοστάσιο του Sunderland.

Τα μοντέλα αυτά θα εμπνευστούν από τα ηλεκτρικά πρωτότυπα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, όπως το Nissan Hyper Urban Concept, το Nissan Hyper Punk Concept και το Nissan Chill-Out Concept. Η λεπτομερής πληροφορία για ονόματα, προδιαγραφές και ημερομηνίες κυκλοφορίας θα ανακοινωθεί στο μέλλον.

Αυτή η κίνηση ενισχύει τη δέσμευση της Nissan προς τη μετάβαση σε ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον και ενισχύει τον ρόλο του εργοστασίου Sunderland ως κέντρο καινοτομίας και παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

EV36Zero: Η Nissan Καθοδηγεί την Παγκόσμια Παραγωγή EV και την Αειφορία

Η Nissan ανακοίνωσε την αρχική επένδυση 1 δισ. λιρών για το έργο EV36Zero, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που μετασχηματίζει τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Sunderland σε ένα παγκόσμιο οικοσύστημα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Αυτή η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην παραγωγή οχημάτων και μπαταριών, ενώ το έργο Microgrid θα παρέχει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη Nissan και τους προμηθευτές της.

Τα δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα, σε συνδυασμό με την επένδυση σε επιπλέον εργοστάσιο και υποδομή, θα συμβάλουν σε συνολική επένδυση έως και 2 δισ. λίρες. Αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικές εκδόσεις των Nissan Qashqai, Juke και LEAF θα αποφέρουν συνολική επένδυση έως και 3 δισ. λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμβάλλει επίσης με χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων λιρών για ένα συνεργατικό έργο ύψους 30 εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση του R&D στον τομέα των μηδενικών εκπομπών. Το έργο αυτό θα ενισχύσει το Nissan Technical Center (NTCE) στο Cranfield, Bedfordshire.

Η Nissan Ambition 2030 επιδιώκει να καταστεί η Nissan πλήρως βιώσιμη έως το 2030, με ολοκληρωτική ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050. Με το EV36Zero, η εταιρεία προάγει τον στόχο αυτόν, επενδύοντας στην πράσινη τεχνολογία και δημιουργώντας ένα καινοτόμο οικοσύστημα παραγωγής EV. Η ανακοίνωση συμπίπτει επίσης με τη δημιουργία μιας Επενδυτικής Ζώνης για την προώθηση της προηγμένης βιομηχανίας και των πράσινων βιομηχανιών στη Βορειοανατολική Αγγλία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!