ΑΓΩΝΕΣ

GP Άμπου Ντάμπι 2023: Verstappen και στην τελευταία pole της χρονιάς

O Sainz βγήκε από νωρίς στο Q1, το ίδιο και ο Hamilton στο Q2. Τελικά, στο Q3, μετά το Verstappen ταχύτερος ήταν ο Leclerc για τη Ferrari και ο Piastri για τη McLaren.

Αύριο στις 15:00 η Formula 1 ρίχνει αυλαία ελπίζοντας σε ένα πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα από πλευράς ανταγωνισμού. Διότι το φετινό είχε τελειώσει… πριν καν ξεκινήσει με τη Red Bull να κατακτά τα 21 από τα 22 Grand Prix! Το μόνο που γλύτωσε ήταν αυτό της Σιγκαπούρης που το είχε πάρει ο Leclerc για τη Ferrari. Τα 18 τα πήρε ο Verstappen και μόλις 2 ο Perez.

Στις κατατακτήριες του Άμπου Ντάμπι χρησιμοποιήθηκαν μαλακά ελαστικά που αποδείχτηκαν αποτελεσματικά μόνο για ένα γρήγορο γύρο, αντίθετα με τις πολλαπλές προσπάθειες που είδαμε στο Las Vegas την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο Q3, ο Verstappen σημείωσε χρόνο 1:23,445 στον πρώτο του γύρο, τον βάζοντας μακριά από τους ανταγωνιστές του καθώς ήταν ο μόνος που χρησιμοποίησε νέα ελαστικά.

Στους δεύτερους γύρους, ο Verstappen δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του. Άλλοι το έκαναν, αλλά όχι επαρκώς, με τον Leclerc να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην τελική προσπάθεια, μόλις 0,139 δλ. πίσω από τον Verstappen.

Ο Piastri πήρε την τρίτη θέση, ακολουθούμενος από τον George Russell, ο οποίος ανέβηκε στην τέταρτη θέση με τον ταχύτερο χρόνο στον τελευταίο τομέα του Q3.

Ο Lando Norris φάνηκε ως απειλή για τον Verstappen αλλά χάλασε την ευκαιρία του με νέα ελαστικά στο τέλος λόγω ενός γλιστρήματος στη στροφή 13, κοστίζοντάς του 0,4 δλ..

Ο Yuki Tsunoda, ο Fernando Alonso και ο Nico Hulkenberg ακολούθησαν, με τον Pierre Gasly να ολοκληρώνει τις δέκα πρώτες θέσεις.

Ο τελευταίος γύρος του Perez εξασφάλισε την έκτη θέση, αλλά ακυρώθηκε για υπέρβαση των ορίων της πίστας στη στροφή 1 στο Q3.

Παρακάτω θα δείτε τη σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα στις 15:00 που θα μεταδοθεί από τον Ant1.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!