ΑΓΩΝΕΣ

GP Άμπου Ντάμπι: Την αυλαία έριξε ο Max Verstappen!

Ο απόλυτος κυρίαρχος της φετινής σεζόν είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ένα αδιάφορο από πλευράς ανταγωνισμού πρωτάθλημα για την μάχη του τίτλου. Στο Άμπου Ντάμπι στο βάθρο ανέβηκε ο Leclerc (αντί του Perez που τιμωρήθηκε με ποινή και έπεσε στη 4η θέση) και ο Russell.

Στην ολοκλήρωση της σεζόν της Formula 1 για το 2023, ο Max Verstappen επέδειξε ξανά την κυριαρχία του, κλείνοντας μια θριαμβευτική χρονιά με τη νίκη του στο Grand Prix του Abu Dhabi. Όπως και η Red Bull κατακτώντας τους 21 από τους 22 αγώνες του πρωταθλήματος. Κάτι που είχε να γίνει από το 1988 και την εποχή της McLaren.

Η νίκη του Verstappen στο Abu Dhabi ήταν η 19η του για τη φετινή σεζόν, μια εξαιρετική επίδοση που προστέθηκε στη λίστα των επιτευγμάτων του. Καταρχάς, κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Verstappen έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα 1 που οδήγησε μπροστάρης για 1.000 γύρους.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από την άμυνα που έδειξε απέναντι σε δύο επιθέσεις που δέχθηκε από τον Charles Leclerc στην αρχή του αγώνα. Προς το τέλος ο αγώνας πήρε μια ενδιαφέρουσα τροπή όταν ο Leclerc, ακολουθώντας μία έξυπνη τακτική, επέτρεψε στον Sergio Perez να τον προσπεράσει και να πάρει τη 2η θέση στον αγώνα.

Αυτή η απόφαση έγινε σκόπιμα από την πληροφορία ότι ο Perez είχε ποινή πέντε δευτερολέπτων για προηγούμενη σύγκρουση με τον Lando Norris. Τελικά, αυτό το πέναλτι είδε τον Perez να υποβιβάζεται στη 4η θέση, με τον George Russell να καταλαμβάνει τη 3η θέση στο βάθρο.

Η μάχη μετατοπίστηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους οδηγούς, με τη Mercedes να εξασφαλίζει μια κρίσιμη 2η θέση στον πίνακα των κατασκευαστών. Οι τρεις βαθμοί έναντι της Ferrari ήταν αρκετοί για να εξασφαλίσουν τη θέση για την Mercedes υπογραμμίζοντας τη συνέπεια και την επίδοση της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Παράλληλα, η AlphaTauri (η οποία το 2024 θα ονομάζεται Racing Bulls) ήταν απογοητευτική μένοντας τρεις βαθμούς πίσω από τη Williams και να αρκείται στην 7η θέση στον πίνακα των κατασκευαστών.

Παρά τις στιγμές διαφωνίας οι αγωνοδίκες δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια εναντίον του Lewis Hamilton για την επαφή με τον Pierre Gasly στη στροφή 6. Ο Hamilton, γνωστός για την αποφασιστικότητά του, έκανε μια προσπάθεια στον τελευταίο γύρο να προσπεράσει τον Yuki Tsunoda, αλλά γλίστρησε εκτός πίστας στη στροφή 9.

Καθώς η καρό σημαία έπεσε στο Abu Dhabi, έφερε τον Max Verstappen να χαράσσει το όνομά του στο «πάνθεον» της Formula 1 με μια σεζόν που θα θυμάται κανείς για την απόλυτη κυριαρχία της Red Bull. Για να δούμε αν του χρόνου θα έχουμε πάλι ίδια ή αν θα μπορέσει η Mercedes ή η Ferrari να κάνουν τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στo Άμπου Ντάμπι. Εδώ μπορείτε να δείτε τι έγινε το φετινό πρωτάθλημα), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Το καλεντάρι του 2024 θα περιλαμβάνει 24 αγώνες. Ξεκινά στο Μπαχρέιν στις 2 Μαρτίου και τελειώνει στο Άμπου Ντάμπι στις 8 Δεκεμβρίου.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!