NEA

Στο σφυρί μία Lancia Stratos Replica

Η Lancia Stratos Replica που βασίζεται σε ένα Lister Bell STR του 2017 έχει ένα ενδιαφέρον για όσους επιθυμούν να κατέχουν ένα εμβληματικό αγωνιστικό, χωρίς το υψηλό κόστος που συνήθως συνοδεύει τα γνήσια μοντέλα.

Κατασκευασμένη από την LB Specialist Cars, αυτή η αντιγραφή, με άδεια κυκλοφορίας για το δρόμο, αποτελεί ένα συναρμολογημένο αυτοκίνητο στο Μίσιγκαν. Διατηρώντας τη γοητεία της Lancia Stratos, προσφέρει όμως μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση.

Η προσεγμένη σχεδίαση, εμπνευσμένη από το πρωτότυπο Stratos, συνδυάζεται με αρκετές βελτιώσεις, καθιστώντας το αντίγραφο αυτό ακόμη πιο ενδιαφέρον. Το προσαρμοσμένο χωροδικτύωμα και το ενσωματωμένο roll cage προσφέρουν ενισχυμένη ακαμψία σε σύγκριση με το αυθεντικό.

Με έναν 24 βαλβίδων κινητήρα Alfa Romeo Busso V6, 3,0 λίτρων και που έχει διανύσει ήδη 2.000 χιλιόμετρα, αυτή η αντιγραφή είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Η καμπίνα προσφέρει μια σύγχρονη εμπειρία με ασύρματη κάμερα παρκαρίσματος, πλοήγηση Garmin και καθίσματα Alcantara.

Παρά την προσωρινή αδυναμία λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού και μερικές μικρές ατέλειες, αυτή η αντιγραφή εκπέμπει τη χειροποίητη γοητεία ενός οχήματος που ανήκει σε μια άλλη εποχή.

Η τρέχουσα τιμή της, λίγο πριν το κλείσιμο της δημοπρασίας, κυμαίνεται λίγο πάνω από τις 55.000 δολάρια. Μια προσιτή επιλογή αν λάβουμε υπόψη ότι ένα γνήσιο μοντέλο σε καλή κατάσταση κοστίζει πολλαπλάσια.

Η ιστορία της Lancia Stratos

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!