PINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Hyundai φέρνει την επανάσταση με το Uniwheel – Δείτε πως λειτουργεί [video]

Στο συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο της κινητικότητας, η Hyundai Motor Co. παρουσίασε μια επαναστατική καινοτομία που υπόσχεται να αλλάξει τη μετάδοση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το Uniwheel που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Ημέρα Τεχνολογίας Uniwheel της Hyundai, εισάγει έναν επαναστατικό σχεδιασμό στα συστήματα μετάδοσης κίνησης, αλλάζοντας τα δεδομένα που ισχύουν εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Σύμφωνα με τα παραδοσιακά πρότυπα, βασικά στοιχεία, όπως ο άξονας μετάδοσης, το κιβώτιο και το διαφορικό έχουν μία σταθερή διάταξη. Ωστόσο, το Uniwheel της Hyundai είναι εντελώς διαφορετικό και ενσωματώνεται σε κάθε τροχό, απελευθερώνοντας πολύτιμο εσωτερικό χώρο, όπως στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ουσιαστικά, το Uniwheel είναι ένα πλανητικό σύστημα από πινιόν, ήλιους και δορυφόρους που ενσωματώνεται σε κάθε τροχό και που προσφέρει ανεξάρτητη στην κίνηση συμπληρώνοντας την παραδοσιακή ανάρτηση. Μάλιστα, υπάρχει πλήρης ελευθερία κίνησης και με δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης από το έδαφος.

Το όλο πλανητικό σύστημα λειτουργεί ως μειωτήρας που βελτιστοποιεί την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, μειώνοντας την ταχύτητα περιστροφής και αυξάνοντας την ροπή εξόδου, ενώ τα ημιαξόνια μεταφέρουν αποτελεσματικά την ισχύ προς κάθε τροχό.

Η Hyundai λέει ότι το Uni Wheel θα μπορούσε να χωρέσει μέσα σε τροχούς μόλις 4 ιντσών, κάτι που θα ήταν ιδανικό για microcars. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε μεγάλα οχήματα, όπως είναι τα SUV, με τροχούς έως 25 ιντσών. Μπορεί να μοιάζει με e-wheel αλλά το Uni Wheel δεν ενσωματώνει κατευθείαν το ηλεκτρικό μοτέρ, απλά δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στον τροχό.

Για τα ηλεκτρικά οχήματα, το Uniwheel συνεπάγεται σημαντική μείωση του χώρου που καταλαμβάνουν τα συστήματα πρόωσης και τα συστήματα ανάρτησης. Για παράδειγμα, ο επιπλέον χώρος επιτρέπει την εγκατάσταση μεγαλύτερης μπαταρίας με αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας.

Για τα οχήματα που κατασκευάζονται με σκοπό, το Uniwheel προσφέρει ένα επίπεδο πάτωμα στον σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, εξασφαλίζοντας ευελιξία και επεκτασιμότητα, συμπεριλαμβανομένων απλούστερων διατάξεων καθισμάτων.

Κατά τις δοκιμές της Hyundai, πρωτότυπα εξοπλισμένα με Uniwheel επέδειξαν εντυπωσιακή απόδοση μετάδοσης του Uniwheel με αξιοπιστία στον προηγμένο σχεδιασμό του. Οι δοκιμές συνεχίζονται με σκοπό την ρύθμιση του λόγου μετάδοσης για συνθήκες μαζικής παραγωγής.

Ενώ η Hyundai σχεδιάζει να ξεκινήσει την εξέλιξη και την παραγωγή πιλοτικών αυτοκινήτων με το Uniwheel μέσα στο επόμενο έτος, αναμένεται ότι η διαδικασία ευρείας χρήσης θα απαιτήσει αρκετά χρόνια.

Οι The Korea Times αναφέρουν ότι η Hyundai δεν έχει πει πότε ακριβώς το Uni Wheel θα είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή, αλλά έχει καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε βασικές αγορές, όπως η Κορέα, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως και να έχει η εισαγωγή του Uniwheel σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο αποδοτικό, ευέλικτο και επεκτάσιμο μέλλον για την κινητικότητα, αντανακλώντας τη δέσμευση της Hyundai στο να κατευθύνει καινοτομίες στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Ένα σχόλιο

  1. Οτι καλύτερο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια στον χώρο του αυτοκινήτου. Μεγιστοποιεί τον χώρο μεταξύ των τροχών και το αυτοκίνητο γίνεται δωμάτιο που ζείς. Φοβερό , εξαιρετικό !! Μέγιστη ανακάλυψη !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!